Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Extra Lore slaat nergens op! | Hot Koffie Show

Steeds meer games krijgen extra lore in de vorm van boeken, strips en soms zelfs films! Wat vinden wij daar eigenlijk van? Complete onzin of toffe toevoegingen? Je ziet het in deze nieuwe Hot Koffie Show met Ricardo en Peter!

  1.   
    mheiden21's avatar

    Games waarin de lore optioneel is vind ik prima, maar zodra je verplicht word om het te lezen om de game te snappen is voor mij al een no-go. Destiny is daar het perfecte voorbeeld van, ik speel geen games om eerst via een app het verhaal te gaan lezen. Verwerk het in de game, waarom breng je anders een game uit….

  2.   
    Pim Huberts's avatar

    Ik weet niet wat ik er van vind ik vind het namelijk vet als ze lore bij een game uitbrengen maar zoals Ricardo ook al zei als je vervolgens het moet lezen om het verhaal te snappen is het minder. Stel ik heb geen goede mobiel en ik kan die desteny app helemaal niet downloaden dan is het al geldverspilling om desteny te kopen en ja ik weet dat net niet alleen story is maar toch

  3.   
    Pim Huberts's avatar

    Een stelling: moeten game dev’s hypes die zich in het heden opdoen verwerken in hun games zoals Ubisoft met watch_dogs 2 doet met de dab

  4.   
    Mjolnir's avatar

    Het is maar net of je de moeite wil doen om je in een spel te dompelen. Een belangrijke subthread: lees je de ingame lore wel dan? alle talloze codex items van dragon age 1-3 en mass effect 1-3 sloeg ik gewoon over. Daarentegen heb ik mij bij de Witcher 1-3 wel altijd tot het lezen van de boeke, bestiaries e.d. aangezet, omdat ik dat dan wel weer leuk vind.
    Toch is dat rijtje met favoriete RPG’s tot echt Witcher; Dragon Age en Mass Effect.

  5.   
    Sixty's avatar

    Extra Lore is altijd welkom, bij Destiny zit de lore niet in de game dus valt voor mij niet onder de categorie extra lore. De boeken van de Witcher zijn ook een aanrader, maar de game is dan ook weer gebaseerd op de boeken dus ja.

    Stelling: Wat kunnen wij als community doen aan de harassment van vrouwelijke streamers op twitch en youtube?

    reden dat ik dit op breng is omdat ik het zelf vaker zie, en er was recent ook een onderzoek https://arxiv.org/pdf/1611.06459.pdf

    Een aantal vriendinnen van mij streamen, en het kan misschien aan mij liggen maar ik vind dit een probleem voor heel de community en misschien is er iets wat we met zijn allen kunnen doen om het tenminste wat te verminderen.

  6.   
    Mjolnir's avatar

    Sixty schreef, "Extra Lore is altijd welkom, bij Destiny zit de lore niet in de game dus valt voor mij niet onder de categorie extra lore. De boeken van de Witcher zijn ook een aanrader, maar de game is dan ook weer gebaseerd op de boeken dus ja.
    Stelling: Wat kunnen wij als community doen aan de harassment van vrouwelijke streamers op twitch en youtube?
    reden dat ik dit op breng is omdat ik het zelf vaker zie, en er was recent ook een onderzoek https://arxiv.org/pdf/1611.06459.pdf
    Een aantal vriendinnen van mij streamen, en het kan misschien aan mij liggen maar ik vind dit een probleem voor heel de community en misschien is er iets wat we met zijn allen kunnen doen om het tenminste wat te verminderen."

    Aan je link te zien dacht ik aan een semi-kwalitatief stuk journalistiek, maar dit is wel een heel recent artikel! Goed bezig. Ik vind het een goede stelling

  7.   
    mattioza's avatar

    Sinterklaas kan ook niet overal te gelijk zijn hé, de man heeft maar een paard en een stoomboot als vervoersmiddelen beschikbaar. 😀

    @ Stelling: ik vond de manier van een The Witcher 3 en Shadow of Mordor wel goed gedaan, daar kon je halve boeken lezen bij de opties maar je kan het prima spelen zonder er iets van gelezen te hebben. Het had ook wel een meerwaarde want je bij The Witcher 3 kon je er de zwakheden van de monsters uithalen. Bij Shadow of Mordor zat het verhaal meer bij de verzamelde voorwerpen.

    Stelling: We missen de iconische platform-figuren/helden/games (zoals Rayman, Crash Bandicoot, Sly, Jak & Daxter en Ratchet & Clank). Sinds de nieuwe generatie (PS4/XBOX ONE) hebben we alleen nog maar een 2D-game van Rayman en een ‘remake’ van Ratchet & Clank gekregen. Deze games zijn uitstekend beoordeeld geweest, maar nu willen we meer!

  8.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    Euhm Peter de sint is ook al gekomen waar ik woon hoor.

    En zelf vind ik extra lore heel leuk alleen jammer dat het zo duur kan zijn om boeken enzo te kopen.