Xbox One-games binnenkort naar Oculus Rift te streamen

Microsoft en Oculus hebben de handen verder ineengeslagen. Werd eerder al een draadloze Xbox One-controller geleverd bij de Rift VR-bril, wordt het vanaf 12 december ook mogelijk om Xbox One-titels door te sturen naar je virtual reality set-up.

De gameplay van de console wordt doorgestuurd naar een Windows 10-pc via de officiële Xbox App, waarna de game bekeken kan worden in één van de drie virtuele theaters. Dit streamen van Xbox One-gameplay naar een Windows 10-apparaat is al langer een onderdeel van de applicatie, zij het nu dat deze binnenkort ook ondersteund wordt door de Rift.

De Oculus Rift zelf is momenteel niet compatibel met Xbox One-systemen, maar middels het ‘streamen’ van de gameplay kunnen de games alsnog ervaren worden vanuit Oculus’ eigen headset. Daar worden de games zelf echter géén volledige VR-ervaringen van, maar zijn ze wel te aanschouwen ín een digitale wereld. Eenzelfde mogelijkheid zagen we eerder ook op de PlayStation VR van Sony.

Microsoft had deze feature wel al eerder voor ogen. In de zomer van 2015 sprak men over onder andere het spelen van Halo 5: Guardians, maar deze feature liet vervolgens nog aardig lang op zich wachten. Aanstaande 12 december moet daar een einde aan komen.

Is het een late achtervolging van Microsoft, of sta je stiekem wel te popelen om Forza Horizon 3 of Gears of War 4 te aanschouwen op een gigantisch, virtueel scherm?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren