Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe trailer: Final Fantasy XV 101 Extended Cut

De release van Final Fantasy XV is dichtbij. Op 29 november kan de wereld los met de RPG die al een dikke tien jaar in ontwikkeling is. Met de 101 Extended Cut trailer, gunt Square Enix ons een uitgebreide blik op de gameplay, de personages, mini-games, summons en het wijd uitgestrekte speelveld.

  1.   
    kiesmaarwa's avatar

    I dunno man.. ik hoop echt dat ie vet wordt, maar ik vind FF gewoon in een fantasiewereldje horen en niet in zo’n realistische wereld. Daarnaast… geen full mage character, limited magic uses & je moet magic harvesten? Laaaaaaaaaaaaame! Not cool! Totally lame!

  2.   
    Kamelot2's avatar

    Ben al op Twitch het spel al an het bekijken. Ziet er zeer goed uit. Helaas dat een bedrijf te vroeg de game heeft verkocht…..

  3.   
    Papachico's avatar

    kiesmaarwa schreef, "I dunno man.. ik hoop echt dat ie vet wordt, maar ik vind FF gewoon in een fantasiewereldje horen en niet in zo’n realistische wereld. Daarnaast… geen full mage character, limited magic uses & je moet magic harvesten? Laaaaaaaaaaaaame! Not cool! Totally lame!"

    Van wat ik al heb gehoord en heb gelezen:

    Gameplay is leuk. Combat is vermakelijk. De vier vrienden zijn enjoyable en zal niet echt een hekel aan ze hebben. Ook hebben ze wel wat background story.
    Het verhaal zelf is nogal okish. Je zal je meer vermaken met de gameplay dan dat je zal genieten van het verhaal. Verhaal is niet slecht maar om nou te zeggen dat het super goed is.. Ook verloopt het begin nogal traag (wat bij de meeste FF delen is). Er zijn in totaal 15 chapters en volgens mij pak je het verhaal redelijk op bij chapter 8.

    Er zijn idd geen classes. Geen mage, healer, tank of dat soort dingen. Kan begrijpen dat je dat niet zo leuk zal vinden omdat het naar mijn mening wel in een FF thuis hoort.

    Er is idd limited magic uses. In de zin van dat je tijdelijk moe begint te raken en dan even op adem moet komen waarmee je vervolgens gewoon weer kan casten. Magic harvesten doe je door de magic uit die stenen te absorberen. Hiermee level je ook je magic en kan je nieuwe magic leren door bijvoorbeeld twee soorten magic te combineren. Een voorbeeld is fire + poison waarmee je een fira cast dat niet alleen schade geeft door vuur maar waarmee je dus ook kan poisonen. Zoals ik al zei level je magic door het gebruik van harvesten. Dus een rots met t element ice geeft je dus blizzard en naarmate je meer harvest wordt het blizzara, ga en ja. Met 100% zekerheid durf ik het niet te zeggen, maar ik dacht dat het zo zou werken.

    Content is er volop en of dat dat een goed iets is weet ik niet. Je kan nog zoveel content hebben in de zin van massive gebieden waar je kan rond rennen maar als er weinig te doen is of waar een paar monsters rondlopen, heb je genoeg aan een kleiner gebied.

    De auto: in mijn ogen een flop maar dat is puur mijn mening en hoe ik erover denk. Ik heb gameplay gezien waar je echt een paar goede minuten van je leven kwijtraakt enkel door in de auto te zitten op weg naar je volgende bestemming. Ik hoop van harte dat dit meevalt want ik zie dit gewoon als een loading screen van The Witcher 3 waarbij je gewoon een minuut moet wachten als je bent gestorven. Erg boring lijkt mij.

    Ik hoop dat dit je iets helpt. Ik zou afwachten op de reviews om wat meer informatie op te doen. Ik zelf heb ook wel mn twijfels. Ik heb niet echt een FF gevoel en Square Enix verkloot ieder deel van FF IMO. Ik mis Square Soft dan ook wel.. Toch ben ik wel van plan om em te kopen omdat het me een vermakelijk spel lijkt. Ik ga het niet zo zeer zien als FF maar daar had ik al rekening mee gehouden. Het verhaal beoordeel ik zelf wel 🙂

  4.   
    Leukste's avatar

    Heb ontzettend veel zin in deze game. 🙂