Nieuwe drivers NVIDIA vertragen het videogeheugen

Afgelopen nacht bracht NVIDIA zijn nieuwe Game Ready drivers uitgebracht: versie 375.86. Deze versie verbetert ondersteuning voor de nieuwste games, zoals Civilization 6 en Dishonored 2. Echter, een aantal gamers rapporteert problemen met hun grafische kaarten sinds ze hun drivers hebben geüpdatet.

De geheugensnelheid van de betreffende grafische kaarten blijft namelijk steken op slechts 810 MHz. Ook gaan er verhalen van problemen met de menu’s van games als Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare. De grootste problemen lijken zich voor te doen bij bepaalde modellen van de GTX 1060, 1070 en 1080.

Op het officiële forum van NVIDIA legt Manuel Guzman uit hoe spelers feedback kunnen achterlaten over de nieuwe drivers. Mocht je dus problemen ondervinden met de nieuwe drivers, laat het NVIDIA dan vooral weten, zodat de chipmaker zo snel mogelijk met een oplossing kan komen.

Mocht je driver-versie 375.86 nog niet hebben geïnstalleerd, lijkt het vooralsnog dus verstandig om het updaten nog even uit te stellen.

 1.   
  Heccer's avatar

  Nou ik heb ze er net gewoon af gegooid en de vorige versie gedaan kan weer gamen ging gewoon niet.
  3 games getest wilde niet bove de 20 fps uit komen.
  Dus ja weer terug en loopt weer als een zonnetje.

 2.   
  Tom's avatar

  Ik laat voorlopig die update even in de wachtrij staan…

 3.   
  Maverick Warren's avatar

  ben blij dat ik deze update nog niet heb geinstaleerd.

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ben ik even blij dat mijn laptop intel-hd heeft, echt superblij…

 5.   
  Mjolnir's avatar

  Geen problemen gehad… Sterker nog, wel degelijk framerate verbeteringen. Weliswaar niet in bovengenoemde games, maar gaat om het idee 😀

 6.   
  HWSHHZ's avatar

  Bedankt voor de heads up, vanavond even kijken hoe dat hier gaat

 7.   
  PaNNa's avatar

  Heb geen last van de update, had wel last met één van de vorige versies.

 8.   
  Beukaapje's avatar

  Mijn 980ti werkt zonder problemen op nieuwe driver in BF1 en Civ 6.
  Merk geen negatief verschil.

 9.   
  PaNNa's avatar

  Misschien ligt het probleem bij de nieuwe generatie? Op m’n 970M heb ik er geen last van, maar m’n nieuwe 1070 is nog niet geupdated. Voor mensen die hem wel uitgevoerd hebben en er last mee ondervinden kan je de vorige package launcher (vorige update) terug downloaden.