Delen van blootfoto’s Watch Dogs 2 NPC’s kost PSN account

Het delen van blootfoto’s in Watch Dogs 2 van NPC’s kan zorgen voor een ban op PSN. Het spel heeft namelijk personages rondlopen die ervoor kiezen commando te gaan. Bij het delen van screenshots met de deel-functie op de PlayStation 4 word je genadeloos gestraft met een ban.

Een NeoGAF gebruiker onder de alias Goron2000 heeft dit aan den lijve ondervonden toen hij op Twitter een afbeelding deelde waarin een vrouwelijke NPC wijdbeens op de straat ligt. Hij speelde wat rond in het spel en kwam tot de schokkende conclusie dat een vrouw die hij zojuist neer had gehaald een opvallend kruis had. Zijn account werd geschorst en hij kreeg een mail van Sony waarin de ban werd toegelicht:

“We’re writing to inform you that your Sony Entertainment Network account has been temporarily suspended. We’ve made this decision based on your online activity in Live from PlayStation on 14-11-2016.

Content of an adult or sexual nature is against our Code of Conduct. The suspension will last 1 week and will be lifted on 21-11-2016. You won’t be able to access online multiplayer, PlayStation Store and other network features until the suspension is over.

We take the decision to suspend an account very seriously, and we only do so after one of our moderators has carefully analysed the situation. PlayStation Support therefore cannot overturn this moderation decision.

We ask all our players to act decently, respectfully and with consideration for us and other players while using PlayStation Network. To make sure you understand the behaviour we expect from our community, please review the Code of Conduct here before returning to PlayStation Network. Please be aware that any further breaches of the Code of Conduct may result in a longer suspension or even a permanent ban.”

Watch Dogs 2 heeft zowel mannelijk als vrouwelijk bloot. Twitter staat inmiddels vol met screenshots van blote NPC’s, waaronder de omstreden foto van Goron2000 in volle glorie. Vanzelfsprekend is de foto NSFW.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    ik had t eerder al gelezen, krijg er toch een beetje een dubbel gevoel bij.

    IMO een beetje vreemd om daar de speler voor te bestraffen.

    En zo heel verkeerd was de foto geen eens [Ja ik heb de debetreffende foto gezien]

    Alsof je nog nooit een geslachtsdeel gezien hebt. Dan moeten ze dat niet zo maken.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Content of an adult or sexual nature is against our Code of Conduct.

    Aha, dus eigenlijk zou Watch Dogs 2 zélf ook niet mogen?

  3.   
    BearsRidingTanks's avatar

    GOTY
    Wel raar gezien GTAV Piemols had en daar ben ik niet mee gebanned toen ik dat deelde. Zal de user net pech hebben gehad

  4.   
    Neolite's avatar

    Er staat natuurlijk ook vrij duidelijk in de “code of conduct” waar een deelnemer van het PSN mee akkoord gaat dat het niet mag. Daarnaast mag je ook wel enig nadenken verwachten dat het wel eens niet zou mogen. Om het dan alsnog actief te delen, dit is namelijk niet per ongeluk gedaan, is ook het accepteren van de gevolgen.

  5.   
    3333/3333's avatar

    Nou schokkend, een plaatje van een computer personage met iets dat op een kut zou moeten lijken.

    Aha, dus eigenlijk zou Watch Dogs 2 zélf ook niet mogen?

    Zo zie ik het ook, als Sony geen “naakt” wil zien moeten ze ook geen games voor hun console uit laten brengen die dat bevatten. Neem het de gamers niet kwalijk, dit is gewoon een onschuldig screenshot.

  6.   
    Papachico's avatar

    Oke het is kennelijk tegen de regels om zoiets te sharen, wat ik ook wel begrijp, maar ben ik de enige die de schuld bij Ubisoft zou leggen? Moeten ze ook maar niet zulke NPC’s in de game gooien.

  7.   
    NietNickMeneer's avatar

    Best triest dat ze mensen hiervoor bannen…

  8.   
    mheiden21's avatar

    Foto is gedeeld binnen het PSN netwerk en op twitter d.m.v. fileshare. Dezelfde sanctie kan je ook op Xbox Live verwachten overigens. De reden dat ze het niet willen lijkt mij ook vrij duidelijk of delen jullie ook naaktfoto’s al dan niet fictief binnen de Nickolodeon community?

  9.   
    tijn80's avatar

    Volgens mij is de game officieel vandaag uitgekomen, niet 29 november…

  10.   
    MikeGevers's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Volgens mij is de game officieel vandaag uitgekomen, niet 29 november…"

    Klopt, op de consoles is de game al uit. Ik heb het berichtje aangepast 🙂

  11.   
    3333/3333's avatar

    ”mheiden21″ schreef, "Foto is gedeeld binnen het PSN netwerk en op twitter d.m.v. fileshare. Dezelfde sanctie kan je ook op Xbox Live verwachten overigens. De reden dat ze het niet willen lijkt mij ook vrij duidelijk of delen jullie ook naaktfoto’s al dan niet fictief binnen de Nickolodeon community?"

    Ik geloof niet dat Nickelodeon series uitzendt waarin naakt voorkomt. Of had je nog tips voor bepaalde series?

  12.   
    mheiden21's avatar

    @Patriotic Pete Pearle Pearle Pearle 😉

  13.   
    Dreezel's avatar

    ik vind het juist dat ze mensen bannen voor dit soort content .want waarom als er een tiet poes en piemel in een game voorkomt waarom moet dat meteen op internet gezet worden laat het toch lekker in de game zitten en deel toch niet zoveel onzinige content mag misschien wel of niet nodig zijn geweest het is door het kinderachtige gebruik van een geslachtsdeel wat de fuss start