The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt niet direct bij launch Nintendo Switch

Het is voor velen misschien wel de belangrijkste reden om de Nintendo Switch in huis te halen; de nieuwe Zelda-game. Nu is er echter slecht nieuws naar buiten gekomen voor eenieder die uitkijkt naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het heeft er namelijk alle schijn van dat dit nieuwe Zelda-avontuur niet direct bij de launch van Nintendo’s nieuwe console zal verschijnen. Dit blijkt uit diverse bronnen.

Zo laat Emily Rogers weten dat het lokaliseren van de game tot het einde van 2016 zal duren, waarna de game nog zo’n vier tot zes maanden getest moet worden. Daardoor lijkt een release in maart, als de Switch verschijnt, uitgesloten. Het Britse Eurogamer kan dit op basis van andere bronnen bevestigen.

Nintendo heeft zich tot op heden overigens nog niet uitgelaten over de precieze releasedatum van Breath of the Wild. Tot op heden houdt de Japanse consolefabrikant het op een release in 2017.

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  En daar gaat mijn enige interesse in de switch. Dat wordt dan definitief niet halen op release

 2.   
  Heccer's avatar

  (null)

 3.   
  nielsiebro's avatar

  Die ga ik dan niet kopen op release helaas

 4.   
  mrb80's avatar

  Geschiedenis herhaalt zich weer. Bij iedere launch belooft nintendo AAA launch games en support van veel ontwikkelaars en komen ze het niet na. Ook ik koop het niet meer.

 5.   
  GrijzeVos's avatar

  De console stelt niet zo veel voor zonder een nieuwe Zelda, faal.

 6.   
  mattioza's avatar

  Dat is weer een serieuze streep door de rekening van Nintendo op console-vlak. Denk dat ze hier wel zwaar op gerekend hadden. Benieuwd wat er dan wel gaat zijn bij Launch, vermoedelijk hebben ze nog wel een Mario-game achter de hand.

 7.   
  emilius23's avatar

  Iedereen hier zo negatief, kan er niemand gewoon even 2 maanden wachten. En trouwens, heb je soms liever de wiiu, ZONDER Zelda.