Gerucht: Telltale is bezig met Guardians of the Galaxy-game

Unie der stemacteurs SAG-AFTRA heeft een document uitgebracht waarin mogelijk een nieuw Telltale project onthuld wordt. De unie is momenteel aan het staken tegen een grote lijst aan game-ontwikkelaars waaronder Telltale omdat ze onder andere meer geld willen zien. Op de lijst staat dat er stemmen worden verleend aan een project dat Guardians of the Galaxy – The Video Game heet.

De Guardians of the Galaxy game staat op de lijst onder de alias Blue Harvest en zou gemaakt worden door een ontwikkelaar die O’Farrel Enterprises LLC heet. Het is niet ongebruikelijk dat game-ontwikkelaars een andere naam gebruiken tijdens het maken van een spel, dus O’Farrel Enterprises LLC kan Telltale in vermomming zijn. Dit vermoeden wordt alleen maar groter omdat net onder Blue Harvest de titel The Walking Dead: Season 3 te vinden is onder naam van dezelfde ontwikkelaar.

SAG-AFTRA is al lange tijd bezig met het strijden voor nieuwe privileges voor stemacteurs. Eén van de eisen is het krijgen van royalties over hun stemwerk in spellen. De meeste stemacteurs krijgen namelijk niet opnieuw betaald voor heruitgaven van spellen. Hoewel dit redelijk klinkt zitten er ook adders onder het gras die ervoor zorgen dat nieuw talent bijna geen kans krijgt om een carrière op te bouwen. Het gevolg hiervan is dat een handvol succesvolle stemacteurs alle rollen oppakken.

De staking kan gevolgen hebben op het uitbrengen van spellen. Spellen die sinds 2015 in ontwikkeling lopen risico vertraagd te worden omdat het stemwerk misschien opnieuw gedaan moet worden. De Marvel-game van Telltale zal naar verluidt volgend jaar uitgebracht worden.

  1.   
    nielsiebro's avatar

    Ik hoop het!

  2.   
    emilius23's avatar

    Guardians Of The Galaxy buiten beschouwing gelaten, verdienen die acteurs nog niet genoeg?

  3.   
    RiiLaKuma's avatar

    ”emilius23″ schreef, "Guardians Of The Galaxy buiten beschouwing gelaten, verdienen die acteurs nog niet genoeg?"

    Mja, er is momenteel veel shit gaande rond de betaling van stemacteurs in Amerika. Veel van die acteurs zitten bij een gilde die nogal elitair uit de hoek kan komen. Beginnende stemacteurs die niet bij die gilde zitten komen ook gewoon niet aan rollen. Dat is waarom je in bijna elk spel nu Troy Baker (Booker uit Bioshock Infinite) hoort. Die gilde eist ook van zijn acteurs dat ze actief meedoen met stakingen en protesten als zij hun zin niet krijgen. Ze stellen dan ook belachelijke eisen die zelfs ontwikkelaars van het spel niet eens krijgen.

    Er zijn veel acteurs die onder hun naam verplicht mee moeten doen zoals David Hayter (Old-school Snake), maar onder een alias stiekem nog bijklussen. Ze willen hun status bij die gilde niet kwijt omdat ze anders ook niet meer aan de bak komen.

    Punt is wel dat dit ook weer voor een rel in de game-industrie kan zorgen. Veel games die in ontwikkeling zijn sinds een aantal jaar zijn al voorzien van stemwerk. Als de stemacteurs staken en hiervan afzien mogen hun stemmen ook niet meer gebruikt worden, dus dat kost ontwikkelaars ook weer klauwen met geld.