RollerCoaster Tycoon World komt één dag voor Planet Coaster uit

Gisteravond ging de beta van Planet Coaster van start, zodat de game op het laatste moment getest kan worden voordat hij op 17 november uitkomt. Maar fans van pretparkgames weten natuurlijk dat er nog een andere game uitkomt in dit genre: RollerCoaster Tycoon World. Vandaag maakt Atari de releasedatum van deze game bekend en het lijkt te gaan om een speldenprik richting zijn concurrent. RollerCoaster Tycoon World komt namelijk uit op 16 november, één dag voor Planet Coaster.

As the newest PC installment of the world-renowned RollerCoaster Tycoon franchise, RollerCoaster Tycoon World will be available for download on Steam following an Early Access period of more than seven months. In addition to general optimization and graphics improvements, several new gameplay features were added during that time—including a piece-by-piece builder, progression system, updated peeps, and a new user interface.
Om de concurrentiepositie van de nieuwe RollerCoaster Tycoon verder te verstevigen, is de standaardeditie van de game vanaf de launch goedkoper verkrijgbaar dan de 45,99 euro waarvoor de Early Access-versie over de toonbank gaat. Hoeveel RollerCoaster Tycoon World in euro’s gaat kosten, is niet bekend. De prijs in dollars wordt echter verlaagd van 49,99 dollar naar 34,99 dollar. De kans bestaat dus dat Atari op hetzelfde prijspunt mikt als de prijs die je voor Planet Coaster betaalt.

De komende maanden lijken dus getekend te gaan worden door de oorlog tussen pretparkgames. Wat denken jullie: heeft RollerCoaster Tycoon World nog een kans tegenover Planet Coaster?

  1.   
    PSPfreaky's avatar

    Sorry hoor, maar dit is gewoon een trieste actie. Je weet dat je fans de game echt kut vinden, ze fixen de problemen niet en nu willen ze RCTW net een dag voor de release van Planet Coaster uitbrengen om te hopen dat ze mensen nog een niet afgemaakte game kunnen geven.

    Trap a.u.b. niet in deze actie van Atari. Ik heb de game helaas ook gespeeld en het is echt bagger. Geen RollerCoaster Tycoon opvolger waardig! Check ook de Steam reviews, zo’n 33% is tevreden over RCTW.

  2.   
    Dr_Oetlul's avatar

    God god god dat we deze titanenstrijd mee mogen maken

  3.   
    Maverick Warren's avatar

    nou die oorlog is al gewonnen door planet coaster, rollrecoaster tycoon world is echt vreselijk.

  4.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Ik ben benieuwd wat Planet Coaster ons gaat brengen! Hopelijk een frisse wind (en de mogelijkheid om mensen te vermoorden natuurlijk, want een game zonder doodslag is geen game)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    PSPfreaky schreef, "Sorry hoor, maar dit is gewoon een trieste actie. Je weet dat je fans de game echt kut vinden, ze fixen de problemen niet en nu willen ze RCTW net een dag voor de release van Planet Coaster uitbrengen om te hopen dat ze mensen nog een niet afgemaakte game kunnen geven.
    Trap a.u.b. niet in deze actie van Atari. Ik heb de game helaas ook gespeeld en het is echt bagger. Geen RollerCoaster Tycoon opvolger waardig! Check ook de Steam reviews, zo’n 33% is tevreden over RCTW."

    Rollercoaster tycoon 1 was geweldig, en ook deel 2 was zeer goed.
    De zelfde style hadden ze beide ondanks dat 2 nieuwer was, echter toen kwam deel 3.

    Sinds deel 3 vind ik het verschrikkelijk en is het niet leuk meer, en inderdaad volgens mij is die nieuwe ook niet leuk.
    Planet Coaster ziet er veel leuker uit beetje deel 1/2 , maar toch net een iets modernere sausje er om heen.

  6.   
    PSPfreaky's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Rollercoaster tycoon 1 was geweldig, en ook deel 2 was zeer goed.
    De zelfde style hadden ze beide ondanks dat 2 nieuwer was, echter toen kwam deel 3.
    Sinds deel 3 vind ik het verschrikkelijk en is het niet leuk meer, en inderdaad volgens mij is die nieuwe ook niet leuk.
    Planet Coaster ziet er veel leuker uit beetje deel 1/2 , maar toch net een iets modernere sausje er om heen."

    Planet Coaster is gewoon een opvolger van deel 3. Ze hebben er ook dezelfde engine voor gebruikt. Maar qua looks en feel is het echt stukken beter!

  7.   
    RemcoS81's avatar

    Heb ‘m net gekocht, maar de framerate valt me vies tegen met m’n gtx 1080. Meer mensen die er last van hebben?

  8.   
    PSPfreaky's avatar

    ”RemcoS81″ schreef, "Heb ‘m net gekocht, maar de framerate valt me vies tegen met m’n gtx 1080. Meer mensen die er last van hebben?"

    Zijn je videokaart drivers up-to-date? Met een GTX 680 haal ik hier zo goed als altijd meer dan 60 fps.

    Hahahaha, zie de reacties op hun Facebook bericht 😀 https://www.facebook.com/rollercoastertycoon/posts/1198765133548989

  9.   
    Mike2165's avatar

    Heb er al spijt van dat ik World gekocht heb en niet planet coaster