PlayStation 4 Pro maakt Hitman niet alleen op 4K-televisies mooier

Vraag een willekeurige gameboer naar de PlayStation 4 Pro, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt dat je het apparaat niet nodig hebt als je geen 4K-televisie in huis hebt. Echter, in het geval van Hitman levert de vernieuwde PS4 wel degelijk mooiere plaatjes op bij een lagere beeldresolutie. Ontwikkelaar IO Interactive heeft op zijn website uiteengezet wat het bedrijf verstaat onder ondersteuning voor de Pro.

Allereerst is de resolutie hoger, en dat merk je óók als je geen 4K-televisie hebt: door middel van downsampling wordt het beeld ook op 1080p scherper. Daarnaast is de aliasing (de zichtbare pixels aan de randen van objecten) verminderd en wordt het extra geheugen van de PlayStation 4 Pro gebruikt om mooiere textures te kunnen laden.

Maar Hitman pakt niet alleen de resolutie aan op de Pro. IO Interactive heeft namelijk ook verbeteringen aangebracht in reflecterende oppervlakken en belichtingstechnieken. Al deze grafische pracht gaat niet ten koste van de framerate of de algehele spelervaring, aldus de ontwikkelaar.

De verhoogde resolutie wil overigens niet zeggen dat Hitman native 4K draait op de nieuwe PlayStation 4. Uit de bewoordingen van IO Interactive blijkt dat alleen de gebruikersinterface native 4K zal zijn, terwijl de daadwerkelijke gameplay eventueel naar die kan worden geüpscaled. Dit is in lijn met games als Horizon: Zero Dawn, dat ook gebruikmaakt van upscaling.

De PlayStation 4 Pro ligt vanaf 10 november in de winkels en kost 400 euro.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Playstation komt wel een beetje laat met hun 1 april grap zeg.

  2.   
    sjaak19832015's avatar

    Wat heb je eigenlijk aan een betere console terwijl de games maar schaars zijn qua aanbod.
    Zorg eerst maar eens voor wat meer goede titels Sony.

  3.   
    CHILLOZZ's avatar

    ”sjaak19832015″ schreef, "Wat heb je eigenlijk aan een betere console terwijl de games maar schaars zijn qua aanbod.
    Zorg eerst maar eens voor wat meer goede titels Sony. "

    +1