Mafia 3 is de snelst verkopende game in de geschiedenis van 2K

Hoewel Mafia 3 op kritisch vlak niet daverend werd ontvangen, blijkt de openwereldgame wel een commercieel succes. Mafia 3 blijkt namelijk de snelst verkopende game te zijn in de geschiedenis van 2K Games en daarmee blijkt Mafia 3 een betere launch te kennen dan bestsellers als de BioShock-, Borderlands- en NBA 2K-games.

Mafia 3 heeft dit record behaald doordat 2K Games in de eerste week van de launch 4,5 miljoen exemplaren heeft verkocht via digitale kanalen en aan retailers. Dit betekent wel dat Mafia 3 niet per se 4,5 miljoen maal verkocht is aan consumenten, een gedeelte van de kopietjes ligt mogelijk nog in de winkelschappen.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik denk dat toch VEEL mensen teleurstellend waren.
  Deze game heeft wederom best veel hype gekregen, ook zelf door het toedoen van 2K door het groots te brengen met perstrips & een heuse launchparty. 🙄

 2.   
  RocknRolf's avatar

  Ik ben nog niet vaak dusdanig teleurgesteld geweest in een game zoals ik ben bij Mafia 3.
  Wat een verwachtingen na deel 1 en 2. Echt onwijs jammer.

 3.   
  Batman360x's avatar

  Nog altijd even groot ‘gesjoemel’ als in mijn jonge jaren …. winkels en retailers volproppen met de game … en dan staan roepen ‘de snelste verkopende game in de geschiedenis’ ….

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Batman360x schreef, "Nog altijd even groot ‘gesjoemel’ als in mijn jonge jaren …. winkels en retailers volproppen met de game … en dan staan roepen ‘de snelste verkopende game in de geschiedenis’ …. "

  Dat ligt natuurlijk ook aan de retailers zelf. Die maken een inschatting hoeveel ze verwachten te verkopen en dat klopt ongetwijfeld de ene keer beter dan de andere keer. Het is voor een retailer natuurlijk erg ongunstig als ze met een hoop onverkochte exemplaren blijven zitten.

 5.   
  Neolite's avatar

  Spijtig dat de game zo tegenviel, het geld is binnen dus we zullen straks nog wel een paar DLC’s zien verschijnen en de game verdwijnt snel uit het geheugen.

 6.   
  sjaak19832015's avatar

  Ze mogen ondertussen ook wel weer eens komen met een nieuwe patchwork want dat duurt ook een eeuwigheid.

 7.   
  PaNNa's avatar

  Neolite schreef, "Spijtig dat de game zo tegenviel, het geld is binnen dus we zullen straks nog wel een paar DLC’s zien verschijnen en de game verdwijnt snel uit het geheugen."

  Dit gebeurd helaas te veel, ik hou wel van het verlangen na x aantal jaar nog eens een goede titel uit de kast te nemen.

 8.   
  mattioza's avatar

  Tja weer een typisch voorbeeld, van hoe hype creëren loont voor de verkoopcijfers. Iedereen had zoveel zin in de game dat ze meteen bij release zeiden van ‘hier is mijn geld’ in plaats van eerst eens af te wachten. We hebben het al bij verschillende games gezien dat het werkt, dus uitgevers zetten nog meer in op de hype creëren dan op de game zelf.

 9.   
  Batman360x's avatar

  Leon 2.0″][quote=”Batman360x schreef, "Nog altijd even groot ‘gesjoemel’ als in mijn jonge jaren …. winkels en retailers volproppen met de game … en dan staan roepen ‘de snelste verkopende game in de geschiedenis’ …. "

  Dat ligt natuurlijk ook aan de retailers zelf. Die maken een inschatting hoeveel ze verwachten te verkopen en dat klopt ongetwijfeld de ene keer beter dan de andere keer. Het is voor een retailer natuurlijk erg ongunstig als ze met een hoop onverkochte exemplaren blijven zitten.[/quote]

  Toch ietsje anders dan je denkt …. zo gaat het in werkelijkheid … die worden gewoon met ‘retourrecht’ aangeboden/geplaatst …. natuurlijk wordt je dan vlugger als retailer over de streep getrokken om er meer te bestellen dan je eerst in gedachte had.