PS4-versie Skyrim: Special Edition bevat drie keer minder mods dan Xbox One-editie

De mod-ondersteuning voor de Skyrim: Special Edition is uitgedraaid op een soap waar GTST nog een puntje aan kan zuigen. Aanvankelijk zouden PlayStation 4-bezitters gewoon aan de slag kunnen met mods, maar later werd deze feature tegengehouden door Sony. Vanwege de shitstorm die naar aanleiding hiervan losbarstte, kwam het bedrijf uiteindelijk toch terug op zijn besluit. Afgelopen week bleek echter dat hier een grote “maar” aan zat: mods mogen op de PlayStation 4 slechts 1 GB zijn, terwijl Microsoft mods toestaat die vijf keer zo groot zijn. Bovendien mogen mods op de Xbox One externe assets gebruiken, terwijl de PlayStation 4-versie beperkt is tot de objecten die reeds bij de game geleverd zitten.

Nu de game uit is, blijkt dat deze beperkingen grote implicaties hebben. Er zijn momenteel 119 mods beschikbaar voor de Xbox One, terwijl PlayStation 4-bezitters het moeten stellen met slechts 38 mods.

Daar komt bij dat de meeste mods op de PlayStation 4 weinig ingrijpende veranderingen doorvoeren. De echt leuke mods zijn enkel beschikbaar op de Xbox One. Denk hierbij aan een mod die het dialoogsysteem voor relaties verandert, eentje die de crafting-opties uitbreidt, of zelfs een mod die een compleet nieuw kampvuur-mechanisme introduceert.

Het is te hopen dat Sony de restricties zal opheffen, want PlayStation 4-bezitters lopen op deze manier veel leuke mods mis. Bethesda heeft al aangegeven dat het de beperkingen graag verwijdert, maar benadrukt dat de bal bij Sony ligt.

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Grootste probleem Is ook het gebrek aan ondersteuning voor externe scripts
  Dus je hebt nu mods op ps4 die bijna geen meerwaarde zullen hebben. Buiten de unofficial patch dan

 2.   
  tijn80's avatar

  Dat wordt dan de xbox-versie voor mij.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  Snap niet waarom Sony zich elke keer op deze manier graag in de vingers snijd.

 4.   
  stan_the_manNL's avatar

  Wat voor mods zijn dan het downloaden waard? Vind het jammer dag als je mods aanzet je geen achievements meer kan halen. Zijn er ook mods die de xbox one versie mooier maken? Vind ondanks dat het geremastered is een klein beetje tegenvallen:/.

  Misschien dat Gamersnet een stukje kan maken over de vetste mods?

 5.   
  Heccer's avatar

  Ik speel dan zelf op de pc. En vind het remasterd grappig had er echt veel meer van verwacht ga vandaag morgen is kijken voor mods of het nog beter kan. Want ja zoveel bombarie om deze game kwa grafische gebeuren. Ben ik teleur gesteld. Game zelf is nartuurlijk perfect en daar gaat het toch om.

 6.   
  huntedjohan's avatar

  Heccer schreef, "Ik speel dan zelf op de pc. En vind het remasterd grappig had er echt veel meer van verwacht ga vandaag morgen is kijken voor mods of het nog beter kan. Want ja zoveel bombarie om deze game kwa grafische gebeuren. Ben ik teleur gesteld. Game zelf is nartuurlijk perfect en daar gaat het toch om."

  ben tot nu toe ook niet echt verrast. had bewust de legendary editie nog even snel gekocht om met de remastered aan de gang te kunnen, maar ben tot nu toe niet echt omver geblazen.

 7.   
  sjaak19832015's avatar

  huntedjohan schreef, "

  ”Heccer” schreef, "Ik speel dan zelf op de pc. En vind het remasterd grappig had er echt veel meer van verwacht ga vandaag morgen is kijken voor mods of het nog beter kan. Want ja zoveel bombarie om deze game kwa grafische gebeuren. Ben ik teleur gesteld. Game zelf is nartuurlijk perfect en daar gaat het toch om."

  ben tot nu toe ook niet echt verrast. had bewust de legendary editie nog even snel gekocht om met de remastered aan de gang te kunnen, maar ben tot nu toe niet echt omver geblazen.
  "

  Is het trouwens bekend of de te verkrijgen steam keys nog werken voor pc? Ik had Skyrim namelijk zelf op de Xbox 360 5 jaar geleden. Toen met de dlc ruim 350 uur op de teller maar ik zou het nog weleens over willen doen met mods.

 8.   
  Throbert's avatar

  xbox masterrace

 9.   
  huntedjohan's avatar

  sjaak19832015″]

  ”huntedjohan schreef, "[quote=”Heccer” schreef, ".."

  ben tot nu toe ook niet echt verrast. had bewust de legendary editie nog even snel gekocht om met de remastered aan de gang te kunnen, maar ben tot nu toe niet echt omver geblazen.
  "

  Is het trouwens bekend of de te verkrijgen steam keys nog werken voor pc? Ik had Skyrim namelijk zelf op de Xbox 360 5 jaar geleden. Toen met de dlc ruim 350 uur op de teller maar ik zou het nog weleens over willen doen met mods.[/quote]

  heb mijn key week terug gekocht, en heb nu gratis de special edition erbij gekregen. weet niet zeker of het nu nog werkt.