Verkoop Street Fighter 5 stagneert; community klaagt steen en been

In mei dit jaar liet Capcom weten dat Street Fighter 5 sinds zijn release in februari 1,4 miljoen keer over de toonbank is gegaan. De meest recente cijfers, die alle verkopen tot en met september meerekenen, tonen dat de game 1,5 miljoen keer verkocht is. Het spel is in vier maanden tijd dus slechts 100.000 keer over de toonbank gegaan en dat is niet best, zeker aangezien Capcom aanvankelijk hoopte dat de teller in maart al de 2 miljoen zou aantikken.

Mogelijk is de slechte publiciteit rond Street Fighter 5 debet aan de teleurstellende verkoopcijfers. Het spel werd bij de release geteisterd door problemen en de langverwachte verhaalmodus werd pas maanden later toegevoegd. Ook de 10 euro kostende Pro Tour DLC creëerde de nodige controverse, om nog maar niet te spreken over de rootkits in de pc-versie.

Toen Capcom de nieuwe verkoopcijfers onthulde, kwam de community al snel met ideeën om Street Fighter 5 nieuw leven in te blazen. Zo werd er geopperd voor een “Season 2”, dat gratis is voor alle spelers en de meest gehoorde kritiekpunten aanpakt. Ook zou Capcom ervoor kunnen kiezen om Street Fighter 5 opnieuw uit te brengen als Super- of Ultra-versie, met daarin alle content die bij de launch miste.

Capcom heeft nog niet gereageerd op de suggesties. Wat denk jij: kan de uitgever Street Fighter 5 nog redden, of is het al te laat? Vertel het ons in de reacties!

 1.   
  tranceguy's avatar

  Tuurlijk kunnen ze SF 5 nog redden. Het is voor hum nu zaak om iets met de kritiek te doen en spelers tegemoet te komen. En wellicht of een prijsverlagingdoor te voeren of met een super speciale versie te komen. Ze moeten gewoon nieuwe mensen attracten… Gamers willen dat ze serieus genomen worden en als ze luisteren, wellicht dat men het ze kan vergeven. De serie heeft gewoon een goede reputatie, zou ook zonde zijn om hem te laten vallen als een baksteen. Ik wilde dit deel zeker halen maar ben blij dat ik het nog niet gedaan heb. Als de problemen zijn opgelost hebben ze mij over de streep hoor. Tis niet mijn favo genre maar SF heeft altijd iets in me losgemaakt. Is altijd leuk om te spelen. Dus ben benieuwd…

 2.   
  RiiLaKuma's avatar

  Ik hou van Street Fighter en stiekem ook nog steeds wel van Capcom. Inmiddels doet mijn relatie met het bedrijf al erg denken aan verwaarlozing. Alsnog blijf ik geloven in mijn hubby Capcom en blijf ik huilend zeggen dat er nog steeds goed in zit.

  Maar echt, ze hebben het royaal verneukt met Street Fighter 5. Langzaam wordt het spel waarschijnlijk wel iets nu, maar voor velen mosterd na de maaltijd.