Gemodde savegames niet te importeren in Skyrim: Special Edition

The Elder Scrolls V: Skyrim is van zichzelf al een fantastische game, maar het spel wordt pas echt episch wanneer je aan de slag gaat met mods. Veel pc-gamers zijn dan ook flink aan het modden geslagen, maar daar betalen zij nu een hoge prijs voor.

Bethesda heeft namelijk bevestigd dat de meeste gemodde savegames niet geïmporteerd kunnen worden in de Special Edition. Dit is geen bewuste keuze van de ontwikkelaar, maar technische noodzaak. De meeste mods zijn namelijk (nog) niet compatibel met de Special Edition. Bethesda legt uit:

Though there is a remote chance that very particular save files which only depend on mods which have a SSE equivalent installed may work, this will not be relevant to the vast majority of mod users because their modded files will have one or more dependencies with a currently incompatible mod.
Bethesda raadt spelers aan om met een “frisse start” te beginnen. De Skyrim: Special Edition is sinds gisteren verkrijgbaar en gratis te downloaden voor pc-gamers die Skyrim inclusief alle DLC bezitten.

  1.   
    sjaak19832015's avatar

    Uhm is dit iets nieuws ik? Ik dacht dat mensen die zich uberhaupt verdiept hebben in de mods wel een backup save van de vanilla game hebben gemaakt.

  2.   
    Kroelbeertje's avatar

    das best kut, gelukkig speel ik geen skyrim 😀