Nacon onthult tweakbare eSports-controller voor PlayStation 4

Accessoirefabrikant NACON (onderdeel van gigant Big Ben Interactive) is niet vies van een beetje experimenteren met controllers. Eerder poogde het van origine Spaanse bedrijf al een eSports-controller voor pc te crowdfunden en nu kondigt het alweer een nieuw project voor de PlayStation 4 aan. De zogenaamde ‘Revolution Pro Controller’ is het nieuwe kindje van de fabrikant, officiële licentie van Sony en al.


Het betreft een specifieke, vrij flexibele gamepad voor de elektronische atleten onder ons. Middels eigen software op pc zijn bijvoorbeeld verschillende profielen te programmeren op de controller en kan onder meer de gevoeligheid en deadzones van de analoge pookjes (amplitude van 46°) aangepast worden. Daarnaast moeten vier extra knoppen op de achterzijde meer controle geven over de game-ervaring, net als de aan te passen gewichtjes in het ontwerp. Er valt in ieder geval genoeg te ‘tweaken’ voor de liefhebber.

Verder beschikt de controller over vrijwel alle functionaliteit die een reguliere PlayStation 4-controller ook levert. Denk aan vibratie, de iconische Touch Pad en alle vaste knoppen die je ooit nodig zult hebben. Een gemis is uiteraard wel de optie om de controller draadloos te gebruiken, wat uiteraard een no-go is voor de echte eSporters. De drie meter lange kabel kan wel losgekoppeld worden voor veilig vervoer.

De Revolution Pro Controller van NACON moet rond de feestdagen verkrijgbaar zijn in Europa, voor een richtprijs van 109,99 euro. Meer informatie over de controller moet binnenkort te vinden zijn op de officiële NACON website.

 1.   
  PaNNa's avatar

  Als het prijskaartje meevalt zal dit pijn doen voor scuff-controllers..

  Edit: 109,99€ , ja dit gaat pijn doen

 2.   
  3333/3333's avatar

  Het verbaast me wel dat er nog niet één fabrikant met een ontwerp is gekomen waarbij de joysticks vervangen kunnen worden. Dan bedoel ik het mechanisme zelf, niet de thumbcaps, want dat kan bij iedere controller al.

  Na een jaar of 2 worden die sticks gewoon slapper en daardoor minder accuraat. Bij de triggers kan je wel na een tijdje er een nieuw veertje in doen om ze weer strakker te maken, maar aan de joysticks valt op een gegeven moment niks meer te doen.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Zou het design idee van een Xbox 360 controler komen? 😳

 4.   
  PaNNa's avatar

  Toch vindt ik deze varianten heerlijk aanvoelen, als PC gamers kan ik de Xbox controller wel waarderen.

 5.   
  Weeman86's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Zou het design idee van een Xbox 360 controler komen? 😳 "

  Haha, dat was mijn eerste gedachte ook al! Nu heb ik een paar maten een aantal jaar terug overgehaald voor de PS4 te gaan, maar die mekkeren altijd over dat ze de xbox controller fijner vinden. Kan ik ze dit mooi voorschotelen mochten ze er weer eens over beginnen 😆