Directe Bitstream en Dolby Atmos audio onderweg naar Xbox One en Windows 10

Naast ingebakken stream support, bracht Microsoft nog meer mooie aankondigingen naar buiten op het Microsoft Event van vandaag. Met de zojuist onthulde “Creator’s Update” voor Windows 10 komt namelijk ook directe Bitstream en Dolby Atmos audio naar Windows 10 én Xbox One.

Vooral met de komst van de Xbox One S waren deze verbeterde vormen van digitale audio-pijplijnen vooralsnog een gemis. De console richt zich op 4K-resolutie en high dynamic range (HDR) videobeelden, maar ondersteunde tot dusver geen hogere kwaliteit geluidsuitvoer.


Microsoft zet Windows 10 en Xbox One nu wederom neer als waardige onderdelen van een potentiële thuisbioscoop. De verbeterde beeldkwaliteit van de platformen was al mooi meegenomen, maar nu ook de audio stappen voorwaarts maakt, lijkt het plaatje helemaal compleet.

Over alternatieve audio-opties, zoals bijvoorbeeld ook ondersteuning voor DTS:X, heeft Microsoft geen uitspraak gedaan. Voorlopige blijft het bij de ongecodeerde Bitstream en toepassingen van Dolby Atmos.

De nieuwe audio-instellingen voor Windows 10 en Xbox One moeten uitgerold worden tijdens de “Creator’s Update”, die gepland staat voor aankomende lente.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren