Streaming via Beam komt ingebakken naar Windows 10

Tijdens het Microsoft Event van vandaag heeft Microsoft bekendgemaakt meer te willen doen met de stream-services van Beam. De functionaliteit om live je eigen game-avonturen uit te zenden, wordt binnenkort ingebakken voor Windows 10-gamers. Aan de hand van de Xbox ‘Game Bar’ kunnen spelers in één klik een eigen stream op Beam aanslingeren.


Deze vernieuwing komt niet als donderslag bij heldere hemel. In augustus zagen we al hoe Microsoft Beam opkocht, zonder nog precies te weten wat het achterliggende plan daarvan zou zijn. Meer integratie met de Xbox One lag voor velen voor de hand, maar nu blijkt het dus allereerst om de game-ervaring op Windows 10 te gaan.

Beam is een relatief nieuwe service voor livestreams van games. De website is bij lange na nog niet zo groot als bijvoorbeeld koploper Twitch, maar weet wel punten te scoren op een aantal andere punten. De livestreams kunnen meer interactie bieden met de kijkers, waarbij sommige ‘broadcasters’ het zelfs zo in elkaar zetten, dat kijkers massaal meehelpen op het toetsenbord van de uitzender. Chaotisch, maar wel top notch interactie.

De integratie van Beam in Windows 10 moet gelijktijdig met de Windows 10 “Creator’s Update” komen, die gepland staat voor aanstaande lente. De nieuwe update is kosteloos voor alle Windows 10-gebruikers.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Ik begrijp het niet helemaal, ‘ingebakken’ betekent dus dat het een geforceerde update wordt voor alle Windows 10 gebruikers?

 2.   
  Tom's avatar

  Het integreert Beam ín de Xbox Game Bar in Windows 10, vanaf de Creator’s Update. Komt verder geen forcering aan te pas lijkt me, je kunt die update ook gewoon buiten de deur houden, als je dat wil.

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "Het integreert Beam ín de Xbox Game Bar in Windows 10, vanaf de Creator’s Update. Komt verder geen forcering aan te pas lijkt me, je kunt die update ook gewoon buiten de deur houden, als je dat wil."

  Ben je daar wel heel erg zeker van want je kan bij Windows 10 niet kiezen welke updates je wil installeren. Persoonlijk denk ik dan ook dat dit het punt is van Sniper_Elite. Ik weet verder niet of we hier links mogen plaatsen want in het artikel op Tweakers wordt hier duidelijk gerefereerd naar de aankomende grote windows update. Om mijn punt maar te maken is dat deze update ook wel bekend als Red Stone 2 verplichte kost is gezien het feit dat we niet meer kunnen kiezen welke update we wel of niet installeren.

 4.   
  Tom's avatar

  Ik dacht meer gewoon die ethernet-kabel uit je pc te trekken als last-resort. Het spreekt inmiddels wel voor zich dat Microsoft natuurlijk alle nieuwe updates door wil voeren.

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Hier zit ik dus echt niet op te wachten