Rockstar haalt geld van gehackte GTA Online accounts terug

Gehackte accounts in GTA Online, wie is ze niet tegengekomen? Medespelers die rondwandelen met onbegrijpelijke hoeveelheden digitale dollars en daarmee de waarde van jouw zuurverdiende Progen T20 reduceren tot kleingeld. Vrees niet langer, want Rockstar lijkt vandaag voor het eerst (geslaagd) actie te ondernemen tegen de hackers zelf en hun gehackte valuta in GTA Online.

Op Twitter en andere sociale media melden veel GTA Online-spelers dat de game nu bij het opstarten automatisch sommen geld van je account terugtrekt, tot wel in de miljoenen. Tegelijkertijd verduidelijkt Rockstars eigen hulpforum dat het hier inderdaad om een tegenbeweging gaat.


Eerlijk verkregen geld en dat afkomstig van Shark Cards zal bewaard blijven, Rockstar lijkt alleen ‘oneerlijke’ GTA Dollars weg te sluizen bij sommige accounts. Opdat de economische balans in de online wereld kan wederkeren, zonder dat mensen GTA Dollars erbij kunnen toveren.
To keep the gameplay environment fair we have removed illegitimately gained in-game money from player accounts. If you received an alert saying that your shared bank balance was adjusted, that is because you had illegitimate funds in your account.
Voorheen probeerde Rockstar eerder al hackers (tijdelijk) te verbannen of op een andere manier te straffen, maar vaak zonder veel resultaat. Wat dat betreft, lijkt de tegenactie van vandaag meer succes te boeken. Ook gamers die zo maar geld hebben gekregen van hackende spelers, worden bijvoorbeeld ook getroffen. Letterlijk alle GTA Dollars die illegaal verkregen zijn, blijken stuk voor stuk te verdwijnen. Ongeacht bij welke speler het ‘minder legitieme’ geld nu terecht is gekomen.

Ben je zelf ook ooit de dupe geweest van hackers in GTA Online? Denk je dat dit daadwerkelijk de juiste aanpak is voor Rockstar? Wij horen het graag van onze ervaren, digitale criminelen…

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Nu nog alle hackers en modders verbannen, dit had allemaal veel eerder moeten gebeuren. Nu ben ik niet tegen modden, als het op de juiste manier wordt gebruikt. Content toevoegen, of dingen aanpassen die de gameplay niet aanpassen, heb ik geen problemen mee.

  Maar modders in GTA Online deden juist alleen maar mensen irriteren, trollen en hadden oneerlijke gameplay voordelen.

  Ik had ergens gelezen of gezien dat iemand dedicated servers aan de praat had gekregen voor GTA Online, perfect om te klooien met GTA Online.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  RIP

 3.   
  Tom's avatar

  Voor zover ik weet, heb ik nooit oneerlijk geld van iemand of iets gekregen. Hoop dat m’n millies er nog gewoon zijn, als ik volgende keer inlog.

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ik ben ook al een paar keer de dupe geweest van een hacker, schoot met een minigun geldzakken op me. Toen was ik in een keer miljonair:(. Maarja gta online he daar kan je nog net 2 a 3 leuke dingen voor kopen. Grind spel…

 5.   
  mheiden21's avatar

  Word die game nog steeds gespeeld?

 6.   
  Mark89NL's avatar

  Ik check het vanavond wel even maar ik heb sowieso 2 shark cards laatst gekocht

 7.   
  Downzilla's avatar

  @Mark89NL jij bent de reden dat ze geen single player dlcs meer maken.

 8.   
  PaNNa's avatar

  ”mheiden21″ schreef, "Word die game nog steeds gespeeld?"

  Heb het zelfs nog nooit gespeeld

 9.   
  CHILLOZZ's avatar

  als ze dit daadwerkelijk doorgevoerd hebben is dit voor heeeeel veel mensen EINDE GTA ONLINE…

  Vrijwel iedereen die GTA ook nog op OLD gen gespeeld heeft heeft ongevraagt wel miljoenen gekregen van hackers.
  Nu kun je het toch niet maken om dan maar al dat geld nu [Zolang nadat het gebeurd is] Dat geld terug te innen.
  En dan maar de mensen die er dus NIET om gevraagt hebben maar sharkcards laten kopen.
  Hell no dat ik ever een sharkcard ga kopen.

  En die hackers liggen in een deuk.
  Zou mooi zijn een hacker doet wat, En de speler [Nogmaals: Die er niet om gevraagd heeft.] Moet het nu dan maar bekopen…

  IMO de omgedraaide wereld…

  En het lijkt mij ergens nogal raar dat een bedrijf als R* zoveel moeite erin gaat steken wie wat heeft gekregen..

  Voor de duidelijkheid: Ik ben enorm tegen hackers. Dat ze die aanpakken vind ik prima.
  Maar dat is nu dus juist het punt je pakt nu NIET de hacker maar al de mensen die al slachtoffer zijn geworden.

  Ik heb op PS3 ook geld zomaar gekregen zonder wat ervoor te doen of iemand te berichten van kun je mij geld sturen… De crew waar ik in zit hebben alle old gen spelers dit meegemaakt

 10.   
  mattioza's avatar

  Misschien is dit eerder een signaal voor de volgende GTA (online) naar cheaters toe. Sowieso wel mooi dat het (eindelijk) aangepakt wordt.

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  Er zijn hier een aantal onjuistheden te lezen, toen GTA Online uitkwam op de old-gen, waren er nog vrij weinig tot geen hackers. Pas toen GTA Online ook op de current-gen + PC uitkwam, zagen we modders en hackers juist toenemen.

  Daarnaast is GTA Online echt geen grind spel meer, die onjuistheid wordt meestal verspreid door mensen die zijn begonnen met een Xbox One, PS4 of PC versie. Waarom? Simpel, omdat je nu veel meer geld verdient met missie’s dan de “oude” old-gen versie.

  Nu verdien ik 3 tot 4x meer legaal geld in PvE activiteiten dan op release van GTA Online (PS3). Vroeger kreeg je maar een paar honderd dollar tot 9k per missie, nu voor de zelfde missie’s krijg tot wel 25k per missie. Laat staan de heists, waar je makkelijk tonnen mee kunt verdienen.

  Nu met de finance and felony en motorclub DLC, kan je wel tot tonnen per uur verdienen. ๐Ÿ˜•

  Het moet ook een uitdaging blijven, ik zou het niet leuk vinden als ik alles kon kopen binnen een week.

 12.   
  CHILLOZZ's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Er zijn hier een aantal onjuistheden te lezen, toen GTA Online uitkwam op de old-gen, waren er nog vrij weinig tot geen hackers. Pas toen GTA Online ook op de current-gen + PC uitkwam, zagen we modders en hackers juist toenemen.
  Daarnaast is GTA Online echt geen grind spel meer, die onjuistheid wordt meestal verspreid door mensen die zijn begonnen met een Xbox One, PS4 of PC versie. Waarom? Simpel, omdat je nu veel meer geld verdient met missie’s dan de “oude” old-gen versie.
  Nu verdien ik 3 tot 4x meer legaal geld in PvE activiteiten dan op release van GTA Online (PS3). Vroeger kreeg je maar een paar honderd dollar tot 9k per missie, nu voor de zelfde missie’s krijg tot wel 25k per missie. Laat staan de heists, waar je makkelijk tonnen mee kunt verdienen.
  Nu met de finance and felony en motorclub DLC, kan je wel tot tonnen per uur verdienen. ๐Ÿ˜•
  Het moet ook een uitdaging blijven, ik zou het niet leuk vinden als ik alles kon kopen binnen een week. "

  toen waren de auto’s en motoren ook veel goedkoper te pimpen/tunen.
  Kijk eens wat ee simpele claxon al kost. Das toch niet normaal. Dat is niet met 1 missie te spelen verdiend en ook niet met een heist setup.

  ik ben benieuwd of ik ook in de minnen-miljoenen sta. Gezien ik dus wel slachtoffer ben geworden destijds op PS3.
  Ik kreeg op een gegeven moment willekeurig miljoenen geld erbij. Zonder dat ik daarmee instemde. Of ernaar vroeg of net dan ook.

  Toen hebben ze ook snel genoeg dat systeem veranderd. Dat je niet meer geld kon overmaken naar een ander.

  En waar zijn die geld wagens ineens gebleven ???? Hier was niets kwa hacks aan ofzo. Maar schijnbaar was dat wel iets wat makkelijk te hacken is dan… Want nu zie je ze namelijk helemaal NOOOOOOOIT meer.

  Op old gen had je toen dus die geldwagens, Waar je geld uit kon krijgen als je er een sticky bom achter tegen de deuren plakte. en liet ontploffen dan kwamen er een paar geldzakjes uit.
  Ik meen zelfs dat daar nog een trophy voor was of een ingame achiefment. Die kun je nu dus ook niet meer halen.

  IMO is rockstar nu veels te veel richting die sharkcards aan het sturen.
  Mensen laten nu de game links liggen omdat alles te duur word. En ze geen zin hebben om dagen/weken/maanden te moeten spelen om dan uiteindelijk eens die auto/motor of net wat ook te kunnen kopen. En dan heb je m eindelijk gekocht en dan is dr een nieuwe update met een auto die weer sneller gaat.

 13.   
  3333/3333's avatar

  Lang verhaal kort: Ja is er sprake van sterke inflatie in GTA Online, het is nog steeds een enorm grindfest als je een beetje leuke dingen wil doen.

 14.   
  DeAdSeYe's avatar

  Huh? Ik heb de Adder gekocht voor 1 miljoen, dat was ongeveer 1 week na release. Nu kost diezelfde auto nog altijd hetzelfde. Appartementen kosten nog allemaal hetzelfde, wapens en ook de (voertuigen) upgrades.. Betaalde toch wel zo’n 25.000 tot een ton voor een upgrade, dat is nu ook nog altijd…

  Die geldwagens wat maar 11k droppen zijn voor mij oninteressant. Als laag level is dat veel geld, 11k haal ik nog niet eens met ammo kosten wat ik afvuur. ๐Ÿ˜†