Mods voor Skyrim: Special Edition zijn maximaal 5 GB op Xbox One; 1 GB op PlayStation 4

Over enkele dagen komt The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een grote vernieuwing ten opzichte van het originele Skyrim is dat ook de consoles nu mods ondersteunen. Echter, in tegenstelling tot de pc zullen de consoleversies van de game beperkingen kennen wat betreft het totaalformaat van de mods. Op de Xbox One kun je maximaal vijf gigabytes aan mods opslaan en op de PlayStation 4 zelfs maar één gigabyte. Op de pc is er vanzelfsprekend geen limiet wat betreft het formaat van mods.

Maar hoewel een gigabyte misschien niet heel veel lijkt, valt het op zich wel mee: op de Xbox hebben gamers toegang tot externe assets (zoals nieuwe textures), maar op de PlayStation is dat niet het geval. Aangezien zulke assets vaak de meeste ruimte innemen, is het verschil tussen de Xbox One en de PlayStation 4 eenvoudig te verklaren.

Ook mogen PlayStation 4-bezitters blij zijn dat de game überhaupt mods ondersteunt op hun platform: in eerste instantie leek het erop dat de ondersteuning helemaal niet door zou gaan vanwege Sony. Iets minder dan een maand later kondigde Bethesda aan dat de game tóch mods zou ondersteunen.

De Skyrim Special Edition komt op 28 oktober uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  NinoMelle's avatar

  snap niet zo goed wrrm sony moeilijk doet:/ maar goewd mag niet zeuren natuurlijk, het zit erin..

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Je mag echt wel zeuren, ik vind dit echt teleurstellend van Sony.

 3.   
  tijn80's avatar

  Ik wacht ff af hoe de uiteindelijke verschillen zijn tussen xbox en ps4 en wat voor mods wel of niet draaien. Kijk dan wel voor welke ik hem ga halen.

 4.   
  Downzilla's avatar

  Koop gwn een pc mensen.

 5.   
  Nuffsaid's avatar

  Http://mods.bethesda.com
  Daar kan je mods per game en platform filteren en bekijken

 6.   
  sjaak19832015's avatar

  Wat een onzin vooral voor PS4 gebruikers want 1 GB staat zo vol natuurlijk.

 7.   
  BearsRidingTanks's avatar

  En natuurlijk het gebrek aan ondersteuning voor externe scripts maakt het geheel waardeloos

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Zal men een mod kunnen maken om het mogelijk te maken om meer GB/MBs te gebruiken in Skyrim? 😛

 9.   
  sjaak19832015's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Zal men een mod kunnen maken om het mogelijk te maken om meer GB/MBs te gebruiken in Skyrim? 😛 "

  Haha ja vast wel al denk ik wel dat het gepaard gaat met een ban op je PSN account en dan valt het niet onder de mods maar hacks.