DDoS-aanval lijkt het PlayStation Network en grote websites te hebben platgelegd

Waar eerder vandaag Netflix en Spotify down waren, is het sinds vanavond de beurt aan het PlayStation Network. Steeds meer gamers maken melding dat de online service van Sony plat ligt en volgens laatste berichten zou dit door een DDoS-aanval komen op DYN, een bedrijf dat veel van de eerdergenoemde websites en services host.

We’re aware that some PSN services are currently unavailable. Our engineers are investigating the problem and we will update soon.
Zo te merken heeft een groep hackers het gemunt op grote websites en stroomden berichten binnen dat zelfs Twitter enige tijd down was. Gamers dachten in eerste instantie dat het zou gaan om de Battlefield 1-servers die eruit lagen, of dat het PlayStation Network daardoor overbelast was.

Wij houden jullie op de hoogte en ook of de stream vanavond doorgaat is de vraag.

UPDATE: Het PlayStation Network is momenteel weer actief en Sony heeft de situatie hopelijk weer op orde. Echter, de servers van Battlefield 1 op de PlayStation 4 willen helaas nog niet opstarten, andere games werken wel weer gewoon.

  1.   
    Throbert's avatar

    Xbox masterrace?

  2.   
    PSPfreaky's avatar

    Ook websites als Soundcloud, RTL Nieuws, Twitter, Buienradar, GitHub en meer zijn niet te bereiken. Het is niet dat ze speciaal PlayStation Network aanvallen. De DNS-servers van Dyn worden (op dit moment) aangevallen. Check bijvoorbeeld Tweakers voor net iets meer informatie hierover.

  3.   
    King of Heroes's avatar

    Altijd leuk, kindjes die niets beters te doen hebben.

  4.   
    Leukste's avatar

    Daar gaan we weer hoor…

  5.   
    PSPfreaky's avatar

    Update 3 – 21.13 uur: Voorlopig lijkt er nog geen einde in zicht te komen van de ddos-aanvallen. Dyn meldt wederom dat de infrastructuur van het bedrijf onder vuur ligt. Ook lijken steeds meer diensten bij sommige gebruikers niet te werken. Zo lijken de servers van EA en Sony’s PlayStation Network het te begeven. Het is echter niet zeker of dit gerelateerd is aan de aanvallen op Dyn.

    Bron: Tweakers.net

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Geen last van gehad en als wel zo was boeiend, dan ga in wel wat anders doen.

    Offline gamen bijvoorbeeld, of film of serie kijken die nog wou zien die op mijn Nas staat.