‘Nintendo Switch moet 100 dollar goedkoper worden dan PS4 en Xbox One’

Industrie-analist Michael Pachter heeft een controversiële uitspraak gedaan. Op Twitter verklaarde de man dat de Nintendo Switch 50 tot 100 dollar goedkoper moet worden dan de PlayStation 4 en Xbox One om een grote groep spelers aan te spreken.

Pachter stelt dat het succes van de Switch staat of valt met de prijs. Als Nintendo de console annex handheld straks voor 200 dollar in de winkels legt, zal het apparaat veel gamers aanspreken:

A key determinant of the Nintendo Switch’s success will be pricing. With the PS4 and Xbox One both now available starting at $300 each, we believe that Nintendo should offer its new system at $200 or $250 in order to generate interest that stretches beyond its loyal fan base.
Een tweede succesfactor is volgens Pachter de ondersteuning van third parties. Het zou van cruciaal belang zijn dat Nintendo genoeg externe ontwikkelaars aan zich weet te binden:
The support of so many third-parties, including the largest western publishers, is a clear positive, although Nintendo will likely need to generate a steadily growing installed base early on in order to keep those partners engaged. If it is similar to PS4 and Xbox One, porting should be relatively easy and cost-efficient, which will mean that there should be high-profile third-party games available early on, increasing the system’s popularity.
Tot slot voorspelde Pachter dat de Switch in zijn releasemaand een miljoen keer over de toonbank zal gaan. In het jaar daarna rekent hij op nog eens vijf miljoen verkopen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Nintendo de Switch voor 199 dollar in de winkels zal leggen, aangezien de New 3DS XL – die aanzienlijk minder krachtig is – eenzelfde prijskaartje heeft. Een adviesprijs van 250 dollar is echter niet ondenkbaar, zeker niet als dat gepaard zou gaan met een prijsverlaging voor de New 3DS. We moeten echter nog tot 2017 wachten voor definitieve informatie over de prijs.

  1.   
    MikeGevers's avatar

    De vraag is natuurlijk: bedoelt Pachter de PS4 Pro en de Xbox One Scorpio, of de reguliere versies? 😉

  2.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Het gaat ze nooit lukken om dat apparaat voor €250,- aan te bieden. Ik vermoed €350 tot €300 op zijn goedkoopst.

  3.   
    Neolite's avatar

    Wat Pachter dus eigenlijk bedoeld is dat hij nu al problemen ziet voor de console van Nintendo. Een vergelijkbare prijs met consoles van meer dan 2 jaar oud en ook nog eens mindere prestaties is natuurlijk onvergefelijk. Daarmee zou Nintendo in dezelfde fout trappen als bij de Wii U.

  4.   
    Dreezel's avatar

    Ik denk zelf dat deze tussen de 300 en 450 eu gaat kosten aangezien het een sterk tabletje moet worden om daar de games op kunnen aftespelen voor als ik in trein of vliegtuig zit
    Heb zelf ook het gevoel dat vrijwel alle hardware in de tablet zit en wordt versterkt door wat extras wat in de dock zit voor op tv

  5.   
    tranceguy's avatar

    Dus 200 euro? Lijkt me erg sterk… Bovendien stond er al dat ie 300 dollar zou worden, wordt dus 300 euro normaal gezien… Heb je ook al een PS4 voor namelijk… Dus moet ie 200 zijn, gaat gewoon niet gebeuren…

  6.   
    tranceguy's avatar

    MikeGeversNET schreef, "De vraag is natuurlijk: bedoelt Pachter de PS4 Pro en de Xbox One Scorpio, of de reguliere versies? ;)"

    Zelfs de Xbox One S(lim) dus niet Scorpio want das een ander device(die nog niet eens uit is)heb je al voor dik onder de 300…