Gamersnet.nl

Bol.com schat richtprijs Nintendo Switch op 800 euro

Gisteren stond de game-wereld heel eventjes op zijn kop door Nintendo’s nieuwste onthulling: de Nintendo Switch. De uitgesproken en hybride console (géén handheld) laat zich nog hullen in wat mysterie, vooral met betrekking op de richtprijs.

Verschillende webshops geven wél al de mogelijkheid om pre-orders voor de Nintendo Switch te plaatsen. Daarbij wordt veelal placeholder informatie en details ingezet op de productpagina, alsmede dus de prijs. Een van Neerlands grootste online winkels, Bol.com, schatte de Nintendo Switch zelfs op 800 euro. Al snel twee keer zo veel als de bedragen die veel gamers verwachten. Nota bene meer dan de PlayStation 4 en Xbox One bij hun launch waren.

Bol heeft de richtprijs alweer van de website gehaald, maar reacties op de productpagina lijken de opvallende prijsindicatie nog aan te halen. Zo vraagt gebruiker gvdhaege “Waarom €800?”, waarop ‘Marloes van Bol.com’ reageerde met het volgende statement:

Beste gvdhaege, Dit is een fictieve prijs omdat de prijs nog niet bekend is vanuit Nintendo. Zodra de prijs bekend is, zullen we deze natuurlijk meteen aanpassen. Groet, Marloes van bol.com.
Uiteraard zal de webwinkel zo snel mogelijk de prijs aanpassen als die eenmaal vrijgegeven wordt door Nintendo, maar voor even leek de verwachting wel erg hoog gegrepen. De vraag is nu of Bol.com voorlopig maar even geen voorspellingen doet, en simpelweg ”Niet leverbaar” hanteert tot het moment dat Nintendo definitief uitspraak doet over het bedrag.