Huurprijzen voor servers Battlefield 1 bekendgemaakt

Vorige week maakten EA en DICE bekend dat ze zelf servers voor Battlefield 1 zouden verhuren, in plaats van te vertrouwen op derden. Op die manier hopen de twee bedrijven een gelijke ervaring te bieden voor alle spelers. Nu is bekend hoeveel geld je voor een eigen server betaalt.

Pc-prijzen:
  • 1 dag: $2,99
  • 7 dagen: $11,99
  • 30 dagen: $42,99
  • 90 dagen: $99,99
  • 180 dagen: $149,99

    PlayStation 4/Xbox One-prijzen:

  • 1 dag: $1,99
  • 7 dagen: $7,99
  • 30 dagen: $26,99
  • 90 dagen: $64,99
  • 180 dagen: $99,99
  • Pc-gamers zijn dus beduidend duurder uit dan console-gamers. Het is niet bekend wat we van de gehuurde servers kunnen verwachten, laat staan waarom de pc-servers zoveel duurder zijn dan console-servers. Ook zijn de prijzen in euro’s nog niet bekendgemaakt.

    De servers zullen nog niet te huren zijn wanneer Battlefield 1 uitkomt. Naar verwachting wordt het verhuurprogramma ergens volgende maand uitgerold.

    1.   
      RikZonderC's avatar

      Als je met een groep speelt en de prijs eerlijk deelt, is het prima te doen toch?

    2.   
      Throbert's avatar

      Betalen voor servers, EA petje af

    3.   
      sjaak19832015's avatar

      Ja tuurlijk weer een nieuwe manier om mensen uit te melken.
      Ik was aan het overwegen deze game te halen maar deze praktijken laat ik me niet mee in.

      Ik hoop dat een zo min mogelijk aantal deze game koopt want betalen voor servers is onzin.

    4.   
      MikeGevers's avatar

      Betalen voor servers betekent niet betalen voor de multiplayer. Er zijn ook algemene servers die je gratis kunt gebruiken voor de multiplayer. De huurservers bieden alleen meer controle over zaken als het aantal tickets voor een match is afgelopen.

      Ook bij eerdere Battlefield-games was het mogelijk om eigen servers te huren, maar dan moest je op zoek naar een provider. Bij Battlefield 1 hosten EA en DICE simpelweg zélf de servers. 🙂

    5.   
      MBgamer's avatar

      Gewoon logisch…

    6.   
      DoeMaarWat's avatar

      Stel je voor dat je voor je eigen GTA Online server zou moeten betalen xD

    7.   
      Basman01's avatar

      MikeGeversNET schreef, "Betalen voor servers betekent niet betalen voor de multiplayer. Er zijn ook algemene servers die je gratis kunt gebruiken voor de multiplayer. De huurservers bieden alleen meer controle over zaken als het aantal tickets voor een match is afgelopen.
      Ook bij eerdere Battlefield-games was het mogelijk om eigen servers te huren, maar dan moest je op zoek naar een provider. Bij Battlefield 1 hosten EA en DICE simpelweg zélf de servers. :)"

      Bij BF4 deden ze dit ook al 🙂 kon je gewoon via het in game menutje doen.
      Mooie aan dit is als je prive lobbys wilt spelen met een groepje of als jij een playlist wilt hebben met jouw favoriete maps en dergelijke 8)

    8.   
      Thijs.'s avatar

      de meeste mensen hier boven begrijpen niet hoe het leven werkt. stelletje zuur pruimen.

    9.   
      Sa.'s avatar

      Basman01″][quote=”MikeGeversNET schreef, "Betalen voor servers betekent niet betalen voor de multiplayer. Er zijn ook algemene servers die je gratis kunt gebruiken voor de multiplayer. De huurservers bieden alleen meer controle over zaken als het aantal tickets voor een match is afgelopen.
      Ook bij eerdere Battlefield-games was het mogelijk om eigen servers te huren, maar dan moest je op zoek naar een provider. Bij Battlefield 1 hosten EA en DICE simpelweg zélf de servers. :)"

      Bij BF4 deden ze dit ook al 🙂 kon je gewoon via het in game menutje doen.
      Mooie aan dit is als je prive lobbys wilt spelen met een groepje of als jij een playlist wilt hebben met jouw favoriete maps en dergelijke 8) [/quote]
      Klopt! Daarnaast zit je server bij eerlijke regels ook zo vol! Je bent dus eigenlijk gewoon MP aan het spelen, alleen jij bepaalt de maps! Plus, je kan vervelende spelers meteen bannen! 🙂

    10.   
      Kaiszer's avatar

      waarom vinden mensen dit erg? Dit is toch gewoon een goede dienst? Er zijn toch ook zat reguliere servers?

    11.   
      Een rug te ver's avatar

      Zo zie je maar weer es dat pc gamen DUURDER is als console. wat nou pc master race [ik zou nooit zoveel geld betalen voor een server] je kan dus beter op de ps4 spelen. ik speel so wiezo meestal op de ps4 omdat je dan gwoon chill kan liggen op de bank en niet zo GESPANNEN achter een computer.

      Ik heb echt zin in battlefield 1 ik ben een grote fan van de setting! zouden meer games een voorbeeld aan moeten nemen [ze apen call of duty na wie wil dat nou in plaats van awseome world war 1]. Alleen een eigen server vind ik nog steeds te duur ookal is het op de ps4 GOEDKOPER, ik heb ook niet veel geld omdat ik niet kan werken. [ben rugpatient]

    12.   
      RikH's avatar

      waarom meteen pc kleineren. Mischien krijgen wij op pc wel meer functies wie weet. maar deze dienst hadden ze ook bij bf4 en ze bedoelen hiermee dat je je eigen server kan beheren.

    13.   
      mattioza's avatar

      Ach je kan prima de multiplayer spelen, dit is gewoon een leuke extra. (zal ook wel grotendeels door communities zoals grote streamers gebruikt worden, wel handig om met de ‘fans’ samen te gamen).

    14.   
      Neolite's avatar

      De hogere prijs heeft grotendeels te maken met de hogere tickrate op de pc(is dus superieure hit detection). De reden waarom EA de servers nu in eigen beheer neemt in plaats van via “third party’s” is omdat ze dit meer geld op levert.

      Het schijnt trouwens enorm tegen te vallen wat je allemaal kunt aanpassen, voorlopig schijnt het alleen om de maps te gaan en kick/ban wordt vermoedelijk ook toegevoegd. Dus enorm veel geld voor een paar kleine aanpassingen, niet eens bepaalde classes in hoeveelheid bepalen of bepaalde wapens niet toestaan.

    15.   
      PaNNa's avatar

      De prijs valt wel heel goed mee, spijtig dat de PC community geviseerd wordt.

    16.   
      PSPfreaky's avatar

      Ik juich hosting door EA en DICE alleen maar toe. Met Battlefield 3 hadden we ooit een server via Clanhost gehuurd. Ooit en nooit meer! Wat een bagger bedrijf! Ik hoop hiermee dat ze de kwaliteit kunnen garanderen.

    17.   
      Papachico's avatar

      ”sjaak19832015″ schreef, "Ja tuurlijk weer een nieuwe manier om mensen uit te melken.
      Ik was aan het overwegen deze game te halen maar deze praktijken laat ik me niet mee in.
      Ik hoop dat een zo min mogelijk aantal deze game koopt want betalen voor servers is onzin. "

      Je weet dat het gaat om een eigen server toch? Het is niet zo dat je moet dokken om uberhaupt online te kunnen spelen (naast ps+ dan).

    18.   
      Beukaapje's avatar

      Huur al zo’n 7-8 jaar servers voor Battlefield, en zie er zeker een meerwaarde van in.

      Grootste voordeel vond ik altijd de optie tot het verwijderen van spelers die zonder respect aan het spelen zijn op je server (cheaten, hacken, schelden, etc.)
      Daarnaast was er altijd een optie tot priority slots, ook wel gezegd, geen wachtrij meer om een server op te gaan, zelfs niet als die vol zat. En tegen betaling konden andere spelers ook een plekje krijgen. Met wat slimme marketing haal je een redelijk bedrag van de kosten weer terug met priority slots. De meeste mensen spelen toch graag op een bekende/gezellige server en altijd toegang hebben tot een 64/64 server is ideaal.

      En tja, het leven kost nu eenmaal geld. Sommige willen wel betalen en andere niet. Respecteer elkaars keuzes hierin gewoon en ga elkaar er niet op aanvallen. Je bereikt er niets mee en zet jezelf vaak enkel in negatief daglicht.