Audiobedrijf THX voortaan onderdeel van Razer

Het legendarische THX, wiens oren zijn er niet verschrompeld van geworden? Ooit door legendarisch filmmaker George Lucas opgericht als en audiotechnologisch certificeringsbedrijf, nu vooral bekend als de vleesgeworden tegenbeweging op Dolby Digital én het bedrijf met ’s werelds meest overrompelende introductie. En vandaag is dat stukje potentiële gehoorschade een onderdeel geworden van Razer.


THX Ltd. (opgericht in 1983) blijft actief als een onafhankelijke start-up en ook het management personeel zullen onaangetast blijven. Het enige verschil in deze overname is dat het Amerikaanse Razer nu de meerderheid van de bedrijfsactiva heeft overgenomen.

Razers CEO, Min-Liang Tan verklaart dat het dertig jaar oude bedrijf grofweg dezelfde doelstelling heeft als zijn eigen onderneming: het streven naar innovatie in entertainment. Daarnaast kan een verbeterde samenwerking betekenen dat Razer meer houvast heeft op de (audio-)markt en daarbij mogelijk betere headsets en geluidsystemen kan voortbrengen.

Voor THX zelf zou de overname ook welkom kunnen zijn. De laatste jaren lijkt het bedrijf in een dalletje te zitten, juist omdat concurrenten als Dolby en DTS meer territorium wisten te winnen. Hierdoor is THX zich over de jaren minder op de huiskamer, en meer op (onder andere) concertzalen gaan richten. Ondanks de overname door Razer, blijft het bedrijf verder wel zelfstandig. CEO Ty Laurie verzekert dat er een vaste lijntje met Razer zal zijn, maar dat THX daarbuiten de bestaande klantenbasis probeert te behartigen en verder werkt aan diens eigen technologische innovaties.

Wij zijn vooral benieuwd naar de eerste THX-gecertificeerde Razer-producten. Hopelijk starten ze allemaal ook verplicht op met dat welkome, iconische geluidje.

 1.   
  remcoabc's avatar

  hahahaha dat je het eerste halfuur na het aansluiten van je headset ff lekker dat introtje mag luisteren

 2.   
  PaNNa's avatar

  Ik ben eens benieuwd of Razer er nieuw leven kan in blazen. Ik weet niet hoe het zit met de kwaliteit van hun headsets, heb alleen maar ervaring met hun gamemuizen en keyboards.

 3.   
  Tom's avatar

  Toevallig hebben we een tijdje terug wel het nieuwe vlaggenschip van Razers headsetlijn behandeld: de Razer ManO’War. Dat was absoluut geen verkeerd model, waarbij vooral op prijs/(audio)kwaliteit meer punten gescoord worden dan Razer normaliter doet. 🙂

 4.   
  PaNNa's avatar

  Tom schreef, "Toevallig hebben we een tijdje terug wel het nieuwe vlaggenschip van Razers headsetlijn behandeld: de Razer ManO’War. Dat was absoluut geen verkeerd model, waarbij vooral op prijs/(audio)kwaliteit meer punten gescoord worden dan Razer normaliter doet. 🙂 "

  Dankjewel , zal deze eens zo snel mogelijk bekijken. Binnenkort toch een kijken voor een nieuwe Headset, want m’n oude is volledig versleten.