Plantronics komt met RIG 4VR headset; speciaal ontworpen voor PlayStation VR

Plantronics en Sony Interactive Entertainment komen met een nieuwe headset, die speciaal is ontworpen voor PlayStation VR, namelijk de RIG 4VR. Volgens Gregory Morquin, gaming segment manager bij Plantronics, is geluid altijd belangrijk in games en om die reden hebben ze een headset ontwikkeld die de 3D-audiomogelijkheden van PlayStation VR aanvult en ondersteunt.

Met de RIG 4VR zet Plantronics het ontwerp voort, met een licht frame en simpel in gebruik, maar ditmaal een headset die perfect past als je de PlayStation VR op hebt. Omgevingsgeluiden zijn nog steeds te horen, maar dat is niet geheel onbelangrijk als je VR voor je ogen hebt, dunkt ons.

De lancering van de RIG 4VR is een belangrijke stap vooruit voor ons en sluit goed aan op onze traditie om eenvoudige en effectieve oplossingen aan gebruikers te leveren. Hiermee kunnen ze genieten van compromisloos geluid, behouden ze heldere communicatie in twee richtingen en genieten ze van ongeëvenaard entertainment.
De headset bevat verwisselbare, in lengte variërende, kabels die er voor zowel de DualShock 4- als de PlayStation VR-controllers bij zitten. Een 0,4 meter kabel voor PS VR en 1,2 meter voor DualShock 4. Ook komt de headset met 40mm drivers voor lage frequentie resonatoren, verbeterde bas en een noise-cancelling microfoon die mute als je hem omhoog schuift.

De Plantronics RIG 4VR verschijnt op 13 oktober voor 69,99 euro.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Sommigen hier zeggen dat je het zelf producten moet uitproberen en niet alleen op een/meerdere review (s) moet oordelen en vellen.
  Maar met zo’n prijskaartje eraan heb ik toch wat eerst reviews gezien, en die waren niet al te best.

  Want deze had ik idd al op het oog. 😳

  Btw, wanneer kunnen we de GN review verwachten van Playstation VR?

 2.   
  Tom's avatar

  Met een beetje geluk in de volgende GamersNET Gear. 😉