Washington eist dat Valve gokken met CS:GO-skins stopt

Een commissie in de Amerikaanse staat Washington eist van Valve dat ze het gokken met virtuele wapens in Counter-Strike: Global Offensive een halt toe roepen. Het zou in strijd zijn met de wet in die staat. Volgens de commissie moet Valve het onmogelijk maken om transacties uit te voeren en moeten ze websites van derden die bij het gokken betrokken zijn, uit de lucht halen.

The Washington State Gambling Commission heeft in februari al contact gezocht met Valve om uit te zoeken hoe het ruilen en de handel in elkaar steken. Dit deed men om te kijken of er reden was om actie te ondernemen. Na onderzoek is besloten om Valve een eis op te leggen.


Valve heeft tot 14 oktober om te reageren en zich te verdedigen tegenover de commissie, anders worden er zwaardere stappen genomen. Valve heeft in juli al een update aan de gebruiksvoorwaarden toegevoegd wat ruilen binnen spellen betreft. Ook heeft het bedrijf al veertig websites benaderd om hun activiteiten te staken.

Valve is geen onbekende van rechtzaken. Eerder wilde een Brits telecombedrijf ze al voor de rechter slepen. Hoe groot de invloed van deze zaken is, zal moeten blijken.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Ik snap het wel maar het is zo zonden. Het succes van GO is toch wel de skins.

 2.   
  FreakierGlint86's avatar

  Je hoort ook nooit iemand zeiken over fifa packs. Waarom dan wel altijd weer csgo?

 3.   
  Bosnegert's avatar

  tja er zit natuurlijk ook weinig controle op. bel chinezen zitten overal zelfs in de snackbar om de hoek. dus pas maar op