Ook Logitech komt op de proppen met nieuwe webcam voor streamers

Nadat Razer furore toonde met de Razer Stargazer, slaat Logitech nu terug met een evenals op streamers gerichte webcam. De nieuwe Logitech C922 Pro Stream Webcam ondersteunt óók 60 frames per seconde op 720p, naast een boel andere features die broadcasters moeten verleiden.


De C922 ondersteunt 1080p/30 output in H.246 codec, alsmede dus de voorgenoemde 720p/60 om ook beter aan te kunnen sluiten op gameplay-beelden. De ingebouwde microfoon is omni-directioneel en sluit ongewilde geluiden uit, zodat een commentary daadwerkelijk nog mogelijk is zonder aankoop van een extra microfoon.

Ook een handig webcamstatiefje is meegeleverd. De C922 kan, net als zijn voorgangers, aan beeldschermen bevestigd worden, maar met het tot 18,5 centimeter hoge statief is het apparaat ook elders op je bureaublad te plaatsen.

Om het af te maken zit Personify achtergrondreductie ingebakken en krijg je bij aankoop van de webcam zelfs een Xsplit Premium-licentie voor drie maanden. Aan de hand van deze software wordt het direct mogelijk om een hoogwaardige stream op te zetten, met visuals, overgangen en al.

De adviesprijs van de Logitech C922 Pro Stream Webcam bedraagt een goede 99,99 euro. Vanaf vandaag is de nieuwe webcam te koop, bijvoorbeeld de officiële Logitech webshop.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Mooi ding. 1080p wordt zelden gebruikt door streamers voor hun cam. Meestal zijn ze niet full screen en is 720p een beter alternatief. Mooi om te zien dat dit nu ook in 60 fps kan.

 2.   
  Tom's avatar

  1080p kan voor alternatieve streamers wel meer uitkomsten bieden. Denk aan muk-bang streams of creatieve uitzendingen: daarvoor heb je die 60fps absoluut niet nodig.

  Het werd trouwens wel eens tijd dat webcams 60 frames per seconde gingen ondersteunen. De laatste tijd is er gigantisch veel vraag naar goede webcams voor (game-)streams en Let’s Plays, bizar dat niet meer partijen insprongen op dat gat in de markt.

 3.   
  Downzilla's avatar

  Ik ben geen webcam expert maar mag je voor 100 euro niet minstens 1080p/60fps verwachten?

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ik vraag wel ff aan mijn moeder die is wel webcam expert.

 5.   
  Narcist's avatar

  Downzilla schreef, "Ik vraag wel ff aan mijn moeder die is wel webcam expert."

  En? Wat zei je moeder?

 6.   
  Downzilla's avatar

  Dat als je lagere resolutie kiest mensen je rimpels minder snel zien.

 7.   
  Tom's avatar

  +1 voor dit hele dialoog.