Gerucht rondom Destiny 2 wijst op pc-release en grote reboot

De shared-world shooter Destiny is sinds de release in 2014 van behoorlijk wat nieuwe content voorzien. Met The Taken King en recent Rise of Iron werd de game aanzienlijk uitgebreid. Toch wachten veel gamers op de aankondiging van een échte opvolger: Destiny 2. Het formele tweede deel lijkt volgens de recente geruchten flink wat zaken anders te gaan doen.

Op het forum van NeoGAF heeft een vermoedelijke insider van Activision wat details gedeeld, naar aanleiding van een interne presentatie van Destiny 2. De meest opvallende punten zijn een release voor de pc en diverse grote aanpassingen aan de gameplay en spelmechanieken.

De pc-release lijkt een logische, aangezien het ontwikkelteam inmiddels al de oude generatie consoles heeft verlaten. Op de pc heeft men geen restricties qua architectuur en het is meteen een mooie kans om de doelgroep flink uit te breiden.

Volgens het gerucht gaat Destiny 2 door de vele aanpassingen echt aanvoelen als een vervolg en niet als een nieuwe uitbreiding op deel 1. We kunnen dus rekening houden met geheel nieuwe locaties en activiteiten, in plaats van het opnieuw bezoeken van bekende planeten en het spelen van de inmiddels bekende spelmodi.

Verder zal Destiny 2 naar verluidt meer interactieve spelwerelden bevatten. In plaats van terug te keren naar een sociale locatie, zoals de Tower, kan je in Destiny 2 vanuit de spelwereld nieuwe activiteiten opstarten en interactief gaan met NPC’s. Zo zou je ook jezelf in de wachtrij kunnen zetten voor een activiteit en ondertussen doorgaan met spelen, totdat de activiteit van start gaat. Een stuk boeiender dan wachten op de actie al zwevend ‘in Orbit’.

Ten slotte meldt het gerucht dat Activision de hulp in heeft geroepen van de eigen studio’s High Moon en Vicarious Vision, om Bungie te helpen met Destiny 2. Wellicht heeft dit er mee te maken dat men voor Destiny 2 een nieuwe engine of in elk geval nieuwe ontwikkelomgeving gaat gebruiken. Daarmee moet het straks makkelijker worden om de game van nieuwe updates te voorzien.

Uiteraard dienen we dit alles met een flinke korrel zout te nemen. Destiny 2 wordt in 2017 verwacht en zo vlak na de release van Rise of Iron verwachten we geen grote onthullingen omtrent een geheel nieuw deel. Voorlopig dienen we dus (on)geduldig te wachten op meer details.

  1.   
    Papachico's avatar

    Ik neem dit met de grootste korrel zout die er bestaat 😛

  2.   
    FireBallz's avatar

    Vond Destiny leuk, maar ik sta niet te springen om deel 2. Houd het opzich wel in de gaten.