Zo bepaalt EA Sports de ratings in FIFA 17

We weten al dat niet Messi maar Cristiano Ronaldo de beste speler is in FIFA 17. Daarna volgen grootheden als Neymar, Suarez, Neuer, Bale en Ibrahimovic. Met ruim 18 duizend spelers en vele karakteristieken per speler, kennen FIFA-games een karrevracht aan data. In een recent interview heeft het ontwikkelteam wat meer prijsgegeven over de manier waarop men al die spelers van een rating voorziet.

Michael Mueller-Moehring, verantwoordelijk voor het verzamelen van alle spelersdata, sprak met de sportzender ESPN. Hij vertelde dat een team van 9.000 scouts, zogeheten ‘data reviewers’, helpen bij het in kaart brengen van alle 18 duizend spelers. Het begint met wat gokken, totdat men spelers in actie heeft gezien. Het team van scouts bestaat deels uit professionele scouts, maar voor een groot deel zijn het simpelweg seizoenskaarthouders, die regelmatig live wedstrijden bekijken. Feedback over spelers wordt vervolgens ingevoerd via een beveiligde EA Sports-website.

Het is niet altijd even makkelijk om een speler van de juiste rating te voorzien. Een optelsom van alle deelcijfers zou je verwachten, maar dat geldt niet altijd. Een speler zoals Thomas Muller vormt zo’n uitzondering. Volgens het ontwikkelteam is Muller in feite nergens echt goed in, behalve het regelmatig verschijnen op de beste posities in het veld. Als ze hem echter puur op de cijfers van bijvoorbeeld dribbelen of scoren zouden beoordelen, dan zou Muller nooit een topspeler kunnen zijn. Daarom heeft het ontwikkelteam nog altijd de mogelijkheid om de algehele rating te beïnvloeden, ongeacht de andere scores.

Zodra elke speler een rating heeft, gaat men aan de slag om alle 700 teams van een rating te voorzien. Daarvoor worden de 16 beste spelers van elke club gekozen, zodat een gemiddelde rating voor het team ontstaat. Daarbij wordt niet gekeken of een speler in de wekelijkse basisopstelling staat.

Heb jij je favoriete team al gevonden voor FIFA 17? Technisch vaardig, snel of fysiek sterk vooral? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    snelheid alles