Ajax contracteert FIFA-kampioen

Ajax is de eerste Nederlandse voetbalclub die een e-sporter op contract heeft genomen. Het gaat om Koen Weijland, een begenadigd FIFA-speler en de nummer één van de wereld in 2010, 2011 en 2015. Koen krijgt zelfs een eigen rugnummer en zal door het leven gaan met het getal 39 op zijn shirt.

Weijland zal door Ajax onder andere ingezet worden om de club te vertegenwoordigen tijdens FIFA-toernooien en de club wil daarmee wat extra aan de promotie onder jongeren gaan doen. De stap naar het fysieke voetbal is een verwacht bijeffect van de extra aandacht onder de gamende jeugd.

Directeur Edwin van der Sar reageerde verheugd op de samenwerking met Weijland. ,,Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Als club zijn we altijd op zoek naar nieuwe wegen om onze jonge fans nog beter aan ons te binden. En daar sluit dit initiatief goed op aan.”

Voor Weijland komt met zijn unieke contract een droom uit. ,,Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik wil de club verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA E-sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken.”

  1.   
    Downzilla's avatar

    Wel jammer voor die jongen dat het nou net bij Ajax is, had beter bij De Graafschap aangenomen kunnen worden want die zijn ongeveer even goed dan wel beter

  2.   
    Thomsnov's avatar

    Het zoveelste voorbeeld die de verkeerde keuze maakt