Wargaming herdenkt in Londen eerste tankgevecht van 100 jaar geleden

Vorige week, op 15 september, was er in Londen een herdenking van het eerste tankgevecht honderd jaar geleden. Samen met The Tank Museum organiseerde Wargaming deze herdenking met onder andere een replica van de Mark IV tank op Trafalgar Square.

Op die dag waren er meerdere festiviteiten in de Britse hoofdstad, zowel offline als online. De Mark IV tank werd op Trafalgar Square getoond en reed vervolgens door naar Horse Guards Parade.

Naast dit evenement in hartje stad lanceerde Wargaming ook voor World of Tanks een aantal in-game modi en events inclusief de Mark I. Het Convoy event bevat een door de AI-bestuurde Mark I, die door het ene team beschermd moet worden in The Somme, een slagveld gebaseerd op de Eerste Wereldoorlog. Het andere team moet proberen de tank te vernietigen. Spelers van de consoleversie kunnen met de Mark I aan de slag in de Trench Warfare-modus. Ook World of Tanks Blitz kan met de tank spelen in de 7 vs. 7-modus.

Onderstaande video toont de herdenking in Londen.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dit zijn nou evenementen die ik alleen maar kan toejuichen. Hun vorige was rondom bagger, een boeing vliegtuig met een paint van World of Tanks erop. Maar dit evenement is gewoon geweldig!

    Ook geweldig dat de klein zoon van Churchill ook aanwezig was, Churchill was één zeer belangrijke persoon in de 2de wereld oorlog. In de eerste wereld oorlog vocht hij zelf mee met als rang Lieutenant colonel.