Updates Pokémon GO langzaam uitgerold vanwege nieuwe spelers

Het spelersaantal van Pokémon GO daalt gestaag en veel (ex-)spelers zeggen dat dit te maken heeft met een gebrek aan features. Veel mensen stoppen met de zomerhit van dit jaar omdat het spel te weinig updates krijgt. Tsunekazu Ishihara, de directeur van The Pokémon Company, zegt echter dat het noodzakelijk is om nieuwe features langzaam uit te rollen.

In een interview met The Wall Street Journal werd de beste man gevraagd naar eerdere geruchten over player-versus-player, waarop hij antwoordde dat Niantic en The Pokémon Company nieuwe spelers niet willen overweldigen met het aantal features in de game.

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een vreemde uitspraak, aangezien de game in Nederland al enkele maanden uit is en er dus waarschijnlijk weinig instappers meer zijn. Echter, in een aantal landen is Pokémon GO nog steeds niet (officieel) verschenen. Het gaat onder meer om India en China, en daar wonen natuurlijk behoorlijk wat nieuwe potentiële spelers. Waarschijnlijk bedoelt Ishihara hen dus met de nieuwkomers die niet overweldigd moeten worden.

Tot de game wereldwijd officieel beschikbaar is, zullen we het dus moeten doen met de relatief kleine updates die mondjesmaat worden uitgeroldn. Hoe lang dat precies gaat duren, is nog niet bekend.

  1.   
    FreakierGlint86's avatar

    Veel stoppen met spelen omdat de hype over is

  2.   
    Beukaapje's avatar

    Ik heb het nog op de phone staan, echter open ik de app 2-3 keer per week i.p.v. 2-3 keer per uur. Voordeel is wel dat ik de gehele dag een pokestop in de buurt heb, dus pokeballs e.d. heb ik nog nooit een te kort aan gehad.

    Game krijgt helaas te weinig vernieuwingen waardoor voor mij de fun eruit is gegaan. Wellicht dat toekomstige updates en de Pokemon Go app voor de Apple Watch hier veranderingen in gaan brengen.
    Feature welke ik het liefste zie is dat de app niet per se aan hoeft te staan om je stappen te volgen en een egg te hatchen. Nu vergeet ik de app te veel en loop dagelijks toch wel een kilometer of 3.

  3.   
    Regge's avatar

    Ik speel minder dan eerst, wat inhoud dat ik niet speciaal voor pokemon 3 uur buiten ga rondhangen en pokemon ga jagen, op de keren rondje wandelen met men vriendin na dan. Features waren en zijn nogsteeds aan de weinige kant. zolang de updates langzaam komen, blijf ik langzaam spelen 🙂

  4.   
    remcoabc's avatar

    nouja, alsnog dat nog zin heeft, zon beetje alle oude spelers zijn al gestopt vgm

  5.   
    Ryan2000's avatar

    Met kijkduin in de buurt speel ik graag verder, ik ga nu niet stoppen, het doel is natuurlijk ze allemaal te vangen. Voor mij is het voorlopig nog niet klaar.