HORI komt met toetsenbord-muis bundel voor pc, PlayStation 3 en PlayStation 4

Heb je het idee dat je beter af zou zijn op een PlayStation als je games met muis en toetsenbord zou kunnen besturen? Dan komt het Japanse HORI met een leuke gadget, of eigenlijk twee. De Tactical Assault Commander Pro (gestileerd tot T.A.C. Pro) is namelijk een bundel van een keypad en een muis, die volledig functioneel is op pc, PlayStation 4 én PlayStation 3.

De T.A.C. Pro gaat op de kop voor 149,99 euro. In ruil voor die geldsom krijg je dan een mechanisch toetsenbordje voor je linkerhand en een muis die grofjes gebaseerd lijkt op HORI’s EDGE 101-model. De mechanische switches die in de keypad liggen, zijn ook een voortzetting op de schakelaars die debuteerde in het EDGE 201 toetsenbord, zij het dat ze nu gecombineerd worden met een unieke duimjoystick, de touch bar van de PlayStation 4 en een boel extra knoppen.


De PlayStation 3 kende al eerder randapparatuur die trachtte muisbewegingen na te bootsen, maar voor de PlayStation 4 bleef het lange tijd stil. Een toetsenbord als deze is wel een nieuwe speler binnen het gelicenseerde Sony-landschap. Zogenaamde gaming keypads zijn ons wel bekend, maar voornamelijk exclusief voor pc, zoals bijvoorbeeld ook de Razer Orbweaver.

De T.A.C. Pro moet 15 november aanstaande op de markt verschijnen. Meer weten over de specificaties van de Tactival Assault Commander Pro? Begeef je naar de uitgebreide productpagina voor meer beelden en informatie.

  1.   
    Moodey's avatar

    Dus, zou dit wel werken en geen vertraging hebben? Zou perfect zijn voor fps games

  2.   
    Tom's avatar

    Het valt onder de officiële licenties van Sony, dus waarschijnlijk kent-ie een grofweg zelfde vertraging als een standaard controller aan de USB-kabel.

    Sowieso erg interessant apparaat. Hoop ‘m later dit jaar terug te zien in GamersNET Gear. 🙂