Logitech koopt accessoire-fabrikant Saitek over van Mad Catz

Een flinke uitbreiding voor Logitech en haar Logitech G-reeks heeft plaatsgevonden. De accessoire-fabrikant kocht vandaag namelijk een andere grote naam in de markt op: Saitek. Voor het bedrag van 13 miljoen dollar nam Logitech de naam uit handen van Mad Catz, waarvan Saitek sinds 2007 een deel uitmaakte. Mad Catz betaalde destijds nog ruim 30 miljoen dollar om Saitek te annexeren.

Saitek heeft een aardig verleden in allerhande accessoires voor games. Het Zwitserse bedrijf vormde de bakermat voor (nu Mad Catz’) R.A.T. muizen, maar staat alweer bijna tien jaar vooral bekend om hoogwaardige invoerapparatuur voor simulatoren. Vliegknuppels, gaspedalen, Star Citizen gelicenseerde ruimte-dashboards en zelfs officiële stuurtjes voor Farming Simulator: Saitek heeft het allemaal, en precies die markt heeft Logitech nu overgenomen van de concurrent.

Met deze uitbreiding van het Logitech-imperium lijkt de accessoire-gigant zich dus ook meer toe te willen spitsen op ‘peripherals’ voor simulatoren. In een ver verleden maakte Logitech al eigen, aardig succesvolle vliegknuppels, maar is in de afgelopen jaren is het merk meer gaan draaien rondom accessoires voor eSports-atleten. Veel nieuwe muizen en toetsenborden dus, maar sinds een aantal jaren weinig nieuwe joysticks voor vlieg- en ruimtefanaten.

In een officiële blogpost complimenteert Logitech het geworven dochterbedrijf om diens top-notch producten. Logitech ziet heil in een groter aandeel binnen simulatoren, die volgens het bedrijf steeds “cooler en cooler” aan het worden zijn. Daarnaast wordt ook de potentie voor virtual reality-spellen benadrukt.

  1.   
    Tom's avatar

    Met dank aan Ronineter voor de nieuwstip!