MSI kondigt VR One aan; draagbaar virtual reality systeem

Taiwanese hardware-fabrikant MSI heeft vandaag bekendgemaakt bezig te zijn met de ontwikkeling van de VR One, een nieuw product rondom virtual reality. De VR One wordt draagbaar als een rugzak en zorgt ervoor dat je draadloos met volledige VR-ervaringen aan de slag kunt.

Verder laat MSI weten dat de VR One met twee batterijen komt die zo’n anderhalf uur meegaan. Het apparaat draait op een GeForce GTX 10-model en weegt naar verluidt slechts 3.6 kilogram. De VR One is volledig geoptimaliseerd voor de HTC Vive. MSI schijnt de VR One op de Tokyo Game Show 2016 aan het publiek te willen onthullen.


Op de laatste GamersNET Vriendendag van afgelopen zaterdag was de HTC Vive ook speelbaar voor de vrienden van GamersNET. Check de uitgebreide Vlog om te zien hoe dat zoal beviel!

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  dat zou wel gaaf zijn 😀

  De HTC vive lijkt mij ook het fijnste/beste VR systeem te zijn die er is.
  Maar dan oordeel ik dus puur op beelden. Heb zelf nog totaal geen VR ervaring. van geen een merk.

  Zou het wel graag eens willen proberen, Maar ken niemand die dit nu al heeft.

 2.   
  ronineter's avatar

  dit lijkt mij net zo oncomfortabel als een aura interactor……

 3.   
  PaNNa's avatar

  Heb een tijdje geleden één of andere conferentie gezien van MSI waaraan ze dit apparaat hadden voorgesteld. Ik vind het wel een interessant toestel, maar ik zie mezelf nog niet met dat ding rondlopen..

 4.   
  Neolite's avatar

  Iemand moet met de eerste komen natuurlijk. Op den duur worden deze rugzakken kleiner en krachtiger. De VR brillen zullen lichter worden en met een aantal jaar zet je zelf een klein gebiedje uit waarbinnen je blijft en je kunt VR gamen in je eigen huis zonder last te hebben van al die kabels.

  Een paar jaar later zijn die kabels niet meer nodig en kun je de computer ergens neerzetten en gewoon laten streamen voor nog betere ervaringen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

 5.   
  Mattiees's avatar

  het zou een grote stap zijn voor vr als dit echt goed werkt. De kabels zijn gewoon zeer onhandig om al lopend zonder dat je de werkelijkheid ziet je te moeten bewegen. Naarmate de games ingewikkelder worden moet je ook vrijer kunnen bewegen en dit zou een goede stap daarvoor zijn.

 6.   
  Thijs.'s avatar

  ik vind het een beetje een dom ding. tuurlijk voor vr is het leuk maar je kan maar 3.5 uur game…. nou wat een plezier