Horizon: Zero Dawn draait ook op PlayStation 4 Pro niet op native 4K

Na de afgelopen week weten we dat de PlayStation 4 Pro eind dit jaar uitkomt, die de PlayStation-ervaring moet preserveren zodat gamers niet overstappen op pc. Maar tijdens de PlayStation Meeting bleef het angstvallig stil over de daadwerkelijke specificaties van de nieuwe PlayStation. Guerilla Games, ontwikkelaar van Horizon: Zero Dawn, maakt echter bekend dat Mark Cerny van Sony binnenkort meer technische informatie zal vrijgeven.

Maar dat is niet het enige nieuws dat Guerilla Games wist te melden. Want ondanks dat de game prominent aanwezig was op de PlayStation Meeting, én dat de nadruk sterk lag op 4k-gaming tijdens deze persconferentie, zegt de Nederlandse ontwikkelaar dat Horizon: Zero Dawn niet native 4K draait op de PlayStation 4 Pro. Wel lijkt het zó sterk op 4K dat de gewone mens waarschijnlijk het verschil niet ziet.

It’s not native 4K. It is perceptively so close that you wouldn’t be able to see the difference with normal human eyes.
Waarschijnlijk is dit het geval bij de meeste games met ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro; de meerderheid líjkt misschien op 4K op het eerste gezicht, maar uiteindelijk is het dat niet. Dit is in lijn met de verwachtingen van experts: tijdens de PlayStation Meeting (en nóg meer tijdens de afterparty) lag er erg veel nadruk op dingen als anti-aliasing en supersampling, waardoor sommigen al de indruk kregen dat het niet om native 4K ging, maar om een soort gesimuleerd 4K.

Vooralsnog is er overigens nog geen officiële informatie over de precieze hardware van de PlayStation 4 Pro. Wel lijken deze uitspraken in lijn te zijn met eerdere geruchten over de PlayStation 4 Pro: ja, de nieuwe console zou krachtiger zijn dan de reguliere PS4, maar 4K zou te veel zijn voor het vernieuwde apparaat.

De PlayStation 4 Pro komt uit op 10 november en kost 400 euro.

  1.   
    sjaak19832015's avatar

    En daar is de volgende mes steek van Sony.
    Gewoon reclame maken voor iets wat je eigen product niet eens ondersteund goed bezig Sony jaag al die gamers maar bij jullie weg.

  2.   
    WoKingNL's avatar

    Ik weet niet wat mensen hun verwachtingen waren maar een apparaat van 400 eu gaat nooit iets native 4k afspelen op het moment 🙂 misschien over een paar jaar als we naar 8k overgaan.

  3.   
    King of Heroes's avatar

    WoKingNL schreef, "Ik weet niet wat mensen hun verwachtingen waren maar een apparaat van 400 eu gaat nooit iets native 4k afspelen op het moment 🙂 misschien over een paar jaar als we naar 8k overgaan."

    Er zijn een paar mensen die dat niet door hun dikke schedel krijgen blijkbaar. 🙄

  4.   
    gamerfriend01's avatar

    King of Heroes schreef, "

    ”WoKingNL” schreef, "Ik weet niet wat mensen hun verwachtingen waren maar een apparaat van 400 eu gaat nooit iets native 4k afspelen op het moment 🙂 misschien over een paar jaar als we naar 8k overgaan."

    Er zijn een paar mensen die dat niet door hun dikke schedel krijgen blijkbaar. 🙄 "

    Maar ze wekken wel het gevoel dat het op 4k speelt.

  5.   
    sjaak19832015's avatar

    gamerfriend01″]

    ”King of Heroes schreef, "[quote=”WoKingNL” schreef, ".."

    Er zijn een paar mensen die dat niet door hun dikke schedel krijgen blijkbaar. 🙄 "

    Maar ze wekken wel het gevoel dat het op 4k speelt.[/quote]

    Juist dat is waar mensen zich aan storen het vals adverteren. Laat ze gewoon eerlijk zijn over hun producten en niet met zulke beloftes gaan komen. Het lijkt er een beetje op alsof ze dezelfde strategie van Peter Molyneux aan het toepassen zijn LOL. Overigens moet ik wel zeggen dat ondere andere Microsoft ze wel eventjes een bedankje mogen sturen naar Sony. Vragen waarom is overbodig lijkt me gezien ze hun eigen klanten die kant opjagen met zulke acties.

    Keep up the good work Sony with stabbing yourself.

  6.   
    Neolite's avatar

    Officiële specificaties zijn al gewoon bekend. 4.2 teraflops en een geupgrade jaguar Cpu. Met die gegevens in het achterhoofd is 4K natuurlijk onmogelijk. Upscaling hoe goed de techniek ook is, is altijd te zien.

  7.   
    MaTriXX's avatar

    Helaas Sony this is not for the players.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    En daar begint het al ps4 pro voorlopig niet nodig, dit spel haalt 4K en zal het sowieso wel full hd 60 fps halen ?.
    En er is nog een spel die draait ook al weer op de 30fps, ja dan misschien klein beetje stabieler dan op de oude gewone ps4(Maar 400 euro weer waard nee niet echt).

  9.   
    mmx's avatar

    Ik vind het allemaal flauwekul en ben het zeker met Carlos o eens .

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    you wouldn’t be able to see the difference with normal human eyes.

    Daar gaan we weer met het klassieke “Het menselijk oog ziet totaal geen verschil!!11!!111!” argument. Zodra je over framerate en resolutie begint veranderen ze (met “ze” bedoel ik iedereen die zijn console probeert te verdedigen) allemaal in professoren die alles weten over het menselijk oog.

  11.   
    MikeGevers's avatar

    Ik kom Harambe wreken schreef, "

    you wouldn’t be able to see the difference with normal human eyes."

    Daar gaan we weer met het klassieke “Het menselijk oog ziet totaal geen verschil!!11!!111!” argument. Zodra je over framerate en resolutie begint veranderen ze (met “ze” bedoel ik iedereen die zijn console probeert te verdedigen) allemaal in professoren die alles weten over het menselijk oog.

    Op het internet is iedereen toch een professor?