Arcade Mode en Deathmatch eind deze maand naar DOOM

Zijn de Possessed voor jou makke lammetjes? Heb je alle demonen en wapens al vrijgespeeld in de multiplayer? Dan is er goed nieuws! De modus Deathmatch en private matches komen voor het eind van deze maand eindelijk naar DOOM, dat maakte Bethesda in een korte aankondigingsvideo bekend. De nieuwe modi, alsmede Arcade Mode, worden uit de doeken gedaan tijdens een livestream 13 september om 8 uur Nederlandse tijd.

Deathmatch is een vrij veel voorkomend speltype in shooters, waarbij iedere speler het voor zichzelf opneemt tegen de rest. Private matches bieden spelers de mogelijkheid een eigen spel op te zetten, en daarin zelf de regels en arena te kiezen. Arcade Mode wordt vermoedelijk tijdens de livestream getoond, maar zal pas in de herfst uitkomen.

Dat het speltype Deathmatch niet eerder in de game zat is opmerkelijk, gaf ook Marty Stratton van id Software op QuakeCon toe:

Given [the player feedback about missing Deathmatch], we’d probably go back and would’ve done it differently and included [Deathmatch].
Deathmatch en private matches zijn onderdeel van Free Update 3, een update die, zoals de naam al doet vermoeden, gratis is. Free Update 3 heeft nog geen concrete releasedatum, maar moet voor het einde van deze maand verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren