Klassiek eerbetoon aan sci-fi | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Iedereen heeft vast wel eens een Animated Music Video (AMV) gezien. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Interstella 555-reeks van Daft Punk of het liedje King of my Castle dat beelden uit Ghost in the Shell gebruikte. Daicon IV is een klassiek geanimeerd liefdeslied aan alle old-school sci-fi series onder begeleiding van het liedje Twilight van de band Electric Light Orchestra. Japanse animatoren zijn in de jaren ’80 samen gekropen om dit pareltje van een video in elkaar te zetten. Aan deze animatie is geen computer te pas gekomen. Fun fact: De animatoren die deze video gemaakt hebben zijn later samen studio Gainax begonnen. Gainax staat onder andere bekend om hun anime-series als Neon Genesis Evangelion, Nadia: The Secret of the Blue Water, FLCL en Tengen Toppa Gurren Lagann.

Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Fan maakt perfecte boxart Red Dead Retribution

Eet smakelijk!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren