Pokémon GO Plus vanaf 16 september verkrijgbaar

We wisten al dat de Pokémon GO Plus eraan zat te komen, maar de vraag bleef tot nu toe wanneer hij precies zou verschijnen. Nu maakt Niantic bekend dat de gadget vanaf 16 september in een groot deel van de wereld verkrijgbaar zal zijn.

De Pokémon GO Plus is via Bluetooth te verbinden met je telefoon, waarna je Pokémon GO kunt blijven spelen zonder telkens op je telefoonscherm te hoeven kijken. Het apparaat geeft namelijk een trilsignaal als je voorbij een Pokéstop loopt. Als je hem dan aantikt, verzamel je automatisch de items die je van de Pokéstop krijgt. En als er een Pokémon in de buurt zit, zal de Pokémon GO Plus oplichten en trillen om je daarop alert te maken. Met een druk op de knop kun je de Pokémon in kwestie ook vangen. Later kun je dan in je Journal zien wat je hebt gevangen.

Of we ook tot 16 september moeten wachten voor het aangekondigde Buddy-systeem, is nog niet bekend.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Komt deze gadget niet een beetje te laat, ja er spelen nog veel mensen dit spel.
    Maar er is toch wel een helehoop afgehaakt, en ook maakt dit wel heel simpel je drukt erop en hij vangt hem zonder enige moeite dus.

  2.   
    Regge's avatar

    Ik denk dat het spel zelf al veel te vroeg uit is gekomen. Ze hadden trading/batteling/buddy system en al er al in moeten hebben bij release. En daarna meer focussen op ‘meer content’ in vorm van new gen’s en events. Ik denk dat niantic dit wel wou, maar nitendo de release geforced heeft en niantic de dingen eruit hebben gelaten om een dergelijk spel te leveren

  3.   
    MikeGevers's avatar

    Ik denk inderdaad dat het beter was geweest als de Pokémon GO Plus tegelijk met de game was verschenen. Maar aan de andere kant snap ik Niantic ook wel: natuurlijk wil je Pokémon GO in de vakantieperiode speelbaar hebben, want dan heeft iedereen tijd én is het mooi weer om op Pokémon-jacht te gaan. En als de Pokémon GO Plus en andere features nog niet klaar waren voor release in de zomervakantie, moet je als Niantic de keuze maken.