Blizzard integreert eigen streamservice in Battle.net; zendt uit naar Facebook

Alsof we nog niet genoeg mogelijkheden hebben om te streamen, komt Blizzard nu ook op de proppen met een eigen manier om je games vanuit Battle.net te streamen. De functie werd al eerder aangekondigd en getest in de Alpha-versie, maar is nu ook doorgevoerd voor iedereen om te gebruiken.


De nieuwe update voor Battle.net maakt het mogelijk om alle verbonden games in Blizzards service direct uit te zenden. Simpel en gestroomlijnd, zonder al te veel poespas. Gamers kunnen een microfoon en webcam toevoegen aan hun stream, maar qua mogelijkheden tot overlays en andere effecten blijft het aanbod voorlopig vrij karig. Het is en blijft immers ook nog even een beta-versie.

Opvallend is wel dat de Battle.net-streams niet terecht komen op gebruikelijke platformen als Twitch of intern bij Blizzards software zelf, maar op Facebook. Om gebruik te maken van de streamservice zal je via Facebook in moeten loggen, alwaar je streams ook onder jouw account te zien zullen zijn.

Blizzard en Facebook zijn al langer buddies, grote livestreams van Blizzard zelf werden eerder al via het sociale medium uitgezonden. Middels de nieuwe functie van Battle.net wordt die samenwerking flink versterkt, aangezien ditmaal spelers als YouTube Gaming of Twitch helemaal buitenspel gezet worden.

Zou jij een livestream van gameplay uitzenden (of volgen) via Facebook? Laat het ons weten! Wie weet opent er binnenkort wel een nieuwe markt voor livestreams op Zuckerbergs massa-medium…

  1.   
    Mattiees's avatar

    mmm, dit ken ik ergens van… 😛