Dualshock 4-controller krijgt ook update

Tijdens de afterparty van de PlayStation Meeting, waar de PlayStation 4 Pro en PlayStation 4 Slim werden aangekondigd, werd ook gesproken over de nieuwe Dualshock 4-controller. Er worden een aantal welkome veranderingen doorgevoerd in Sony’s meest recente controller.

Zo is de lichtbalk verplaatst naar het touchpad van de controller. Tevens krijgt die een aantal nieuwe functies. Maar de grootste verandering is nog wel dat de nieuwe controller met een kabel op de PlayStation 4 kan worden aangesloten. Dit vermindert de vertraging die de draadloze variant van de controller kent.

De nieuwe Dualshock 4 wordt geleverd bij de PlayStation 4 Slim en vermoedelijk ook bij de PlayStation 4 Pro. Of nieuwe exemplaren van de traditionele PlayStation 4 geleverd worden met het vernieuwde apparaat, is niet bekend.

  1.   
    Neolite's avatar

    Eh… kan die controller niet al gewoon bedraad aangesloten worden?

  2.   
    tijn80's avatar

    Hopelijk maken ze meteen het rubber op de pookjes fatsoenlijk

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Denkt even na op de vroege ochtend zonder koffie nog, de huidige ps4 controller kan je ook gewoon met een kabel aansluiten op de ps4?

  4.   
    FireBallz's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Denkt even na op de vroege ochtend zonder koffie nog, de huidige ps4 controller kan je ook gewoon met een kabel aansluiten op de ps4?"

    dat dacht ik dus ook.

  5.   
    mmx's avatar

    En ik vind de huidige controller nog steeds prima ik wil geen bedrade meer maar ik wacht af hoe de nieuwe controller er gaat uitzien.

  6.   
    Mandamo's avatar

    Is de huidige mogelijkheid om een kabel te gebruiken niet puur voor de stroomtoevoer en gaat het input signaal alsnog draadloos?

  7.   
    mrb80's avatar

    Mandamo, je hebt helemaal gelijk 😉

  8.   
    MikeGevers's avatar

    Mandamo schreef, "Is de huidige mogelijkheid om een kabel te gebruiken niet puur voor de stroomtoevoer en gaat het input signaal alsnog draadloos?"

    Bij de PS3 werkte dit zo, dus toen de beste man helemaal enthousiast werd over de bedrade aansluiting, nam ik aan dat dat bij de PS4 ook zo is 😉

  9.   
    CHILLOZZ's avatar

    ps4 kan je al gewoon bedraad mee spelen.
    tenminste hij laad dan op. Weet niet of hij dan wel evengoed via bluetooth werkt. zou best wel eens kunnen.

    maar uhmmmm ik geloof niet echt dat wij simpele mensen dat verschil merken hoor. zoveel delay zit er echt niet in.
    je praat dan denk ik ook microseconde dat zien 9/10 niet eens laat staan dat je dat echt merkt. Vaak zit dat soort ‘onzin’ tussen de oren. ohh ik heb een snellere zie je wel nu kill ik je sneller ohhjaa.

    tussen de oren en stukje marketing want hey waar bij staat dat sneller is moet iedereen hebben toch…

    Ik zou het wel gaaf vinden als sony ook met een soort van elite controller zou komen.
    zo een als wat de concurrent heeft. Wel gewoon alles behouden aan deze controller maar dat je van buitenaf zonder de case te hoeven openen dingen kunt veranderen.
    dat hebben ze bij xbox wel mooi gemaakt hoor.