Xbox One Preview-leden mogen alvast aan de slag met Clubs en Looking For Group

Eerder aangekondigd op E3, nu ook al uit te testen voor leden van het Xbox Preview-programma. De nieuwe Clubs en Looking For Group features van Xbox Live worden nu uitgerold in het Preview Dashboard. Hiermee wordt het niet alleen mogelijk om groepering van gamers te vormen, maar ook specifiek op zoek te gaan naar medespelers voor bepaalde games.

Clubs laat spelers verzamelen onder zelfgemaakte banieren, met een eigen imago en al. Gamers kunnen zich daarbij voegen voor een vlotte vergroting van like-minded spelers op het platform en extra interactie onderling. De functie werkt nu momenteel alleen op Xbox One, maar moet uiteindelijk ook uitbreiden naar Windows 10 middels de Xbox App op pc, later zelfs mobiele platformen aan de hand van de bijbehorende smartphone app.

Looking For Group maakt het mogelijk dat spelers ten alle tijden gebruik kunnen maken van een soort advertentie voor spelers. Als speler kun je ze afspitten om de juiste groep te vinden die nog één of meerdere personen mist, maar uiteraard kun je zelf ook een oproep aanmaken voor spelers die je zelf nodig hebt in je game. Interessant hierbij is dat gefilterd kan worden op game, leeftijd, het wel of niet gebruiken van je microfoon, maar ook tal van andere criteria die gamers zelf kunnen aanmaken.

Ga jij de twee nieuwe functies van Xbox Live uitproberen, of wacht je geduldig af op de ‘echte’ release van deze update? De verwachte lanceerdatum voor deze toevoeging blijft vooralsnog onbekend.

  1.   
    ScorpionNL's avatar

    Ik stem direct voor een GN club.

  2.   
    Tom's avatar

    Ik wilde ‘m al aanmaken, maar de update lijkt nog niet doorgevoerd te zijn naar mijn Xbox One. Sadface.