Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Curved, maar betaalbaar: de nieuwe Samsung C27F591 Full HD monitor | GamersNET Gear

Samsung is een prominente sponsor geworden van ons GamersNET eSports-team en dus stuurt de fabrikant ook andere producten door voor een review van onze kant. Daarom schittert deze week in GamersNET Gear de C27F591 van Samsung, een curved Full HD-monitor met een schappelijker prijsje dan je zou denken…

Wat is Toms impressie van dit medium-range model? Je ziet het in deze comeback van GamersNET Gear…

 1.   
  3333/3333's avatar

  Een monitor heeft geen framerate maar een refreshrate, zal waarschijnlijk een verspreking zijn geweest. Al worden die termen wel vaker (onterecht) door elkaar heen gebruikt.

  Voor de prijs in ieder geval een mooie monitor, wel aparte keuze voor VGA in plaats van DVI op de achterkant.

 2.   
  Tom's avatar

  Spreekwoordelijke typo, zullen we het maar onder categoriseren.

  Maar ja, dat viel mij dus ook op. Een aantal fabrikanten verkiezen als ze moeten kiezen tussen de twee, toch vaak voor VGA. Aparte keuze, ik heb al een tijd lang geen VGA-uitgangen gezien op het gros van de kaarten. Misschien een keuze richting de meer ‘legacy’-achtige apparaten? Oude laptops, beamers en servers gebruiken de poort nog wel met enige regelmaat, al blijf ik het ook een beetje apart vinden.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Ik denk eerder dat het gaat om niet-gamers, want volgens mij is dit geen monitor die specifiek voor gaming is bedoeld. Veel mensen gebruiken natuurlijk de geïntegreerde gpu van hun processor en moederborden hebben vaak wél een VGA-poort 🙂

 4.   
  PSPfreaky's avatar

  Veel mensen zeggen toch dat je beter geen 1080p kan hebben op een 27 inch scherm? Dat je daarvoor naar 1440p of 4K moet gaan.

 5.   
  Tom's avatar

  Dat ligt er ook weer aan hoe ver je van je scherm afzit. Persoonlijk moet ik zeggen dat het in mijn ogen ook heel even een wat ‘uitgestrekte’ resolutie leek, zo naast de 23″ Full HD die ernaast staat. Maar je went er wel weer aan, vooral als je bureau wat groter is en het scherm wat verder van je af staat.

 6.   
  PSPfreaky's avatar

  Bij mij zou een 28 inch scherm ongeveer op dezelfde afstand staan, misschien 10-15cm verder weg.