The Dwarves uitgesteld naar 1 december

The Dwarves, de RPG gebaseerd op de boeken van Markus Heitz, zou eigenlijk eind deze maand uit moeten komen. Echter, ontwikkelaar King Art Games heeft er om meerdere redenen voor gekozen om de game uit te stellen naar 1 december. Dit maakt het bedrijf bekend op Kickstarter.

Allereerst is er een praktische reden: drukte bij de game-inspectie van Microsoft en Sony. Er zijn op dit moment veel games die worden gecontroleerd op geschiktheid voor release op de consoles, waardoor The Dwarves sowieso niet vóór oktober uit zou kunnen komen. En oktober en november zijn natuurlijk de drukste maanden van het jaar wat games betreft. Om te voorkomen dat The Dwarves in de media wordt ondergesneeuwd door giganten als Battlefield 1 en Watch Dogs 2, heeft de ontwikkelaar besloten om de game nog wat verder uit te stellen.

Daarnaast wordt de extra ontwikkeltijd gebruikt voor het testen van de game. Er worden nog steeds nieuwe bugs en balansproblemen gevonden. Met de extra maanden ontwikkeling hoopt King Art Games dat The Dwarves geen day-one patch nodig zal hebben.

Ten slotte creëert het uitstel de mogelijkheid om alle Kickstarter-beloningen en fysieke versies van The Dwarves van tevoren te versturen. Zo krijgt iedereen de game tegelijkertijd binnen, of het nu gaat om de digitale of de fysieke editie.

Om het wachten wat te verzachten, heeft King Art Games een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven, die je hieronder kunt bekijken.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren