Logitech pakt uit met nieuwe reeks game-accessoires onder ‘Prodigy’ banier

De IFA is gaande in Berlijn en dat betekent dat er tal van nieuwe tech aangekondigd wordt op de Duitse beurs. Concurrent Razer smeet al met nieuwe producten, maar nu pakt ook Logitech uit met een nieuwe reeks modellen in hun Logitech G-lijn, speciaal voor gamers. Een herziene headset, een compleet nieuw toetsenbord en zelfs een verse muis die in bedraad of draadloos geleverd kan worden.

Het betreffen de Logitech G231 Prodigy koptelefoon (59.99 euro), het G213 Prodigy RGB toetsenbord (79.99 euro), de G403 Prodigy gaming muis (69.99 euro) en, het broertje, de G403 Prodigy Wireless muis (119.00 euro).


Drie van de vier nieuwe producten lijkt absoluut in te spelen op een medium-range prijsklasse, maar beschikt in veel gevallen wel over top-of-the-line toespitsingen op gamers. Zo gebruiken de twee G403 Prodigy muizen wel de PMW3366-sensor, die momenteel door veel eSporters als favoriet gerekend wordt.

Daarnaast wordt bij zowel de muizen als het G213 Prodigy RGB-toetsenbord ingespeeld op de hoogste responstijden (tot vier keer zo snel als andere apparaten) en makkelijk klik- en drukgenot, al kunnen we voor het keyboard niet spreken van mechanische switches voor die prijs. Daarvoor krijgen we in ruil wel volop te tweaken LED-verlichting en een uiterlijk wat naar verluidt erg mors- en vlekbestendig is.


De nieuwe headset, de G231 Prodigy, lijkt een directe voortzetting van een eerder succesformule van Logitech te zijn. Het comfortabele en wendbare design komt terug, ditmaal met een verbeterde, unidirectionele microfoon en 40mm drivers in de oorschelpen. Vooral de prijs zal een lekkere meevaller zijn, aangezien pak hem beet zestig euro niet al te hoog gegrepen is voor een fijne game-gerichte headset.

Voor meer informatie over de specificaties van de nieuwe Prodigy-reeks verwijzen we je graag door naar de officiële Logitech Gaming website.

  1.   
    Nitrix31's avatar

    Mooi spul, maar zolang mijn g502 muis niet stuk is ga ik geen nieuwe aanschaffen.

  2.   
    Bram_M99's avatar

    Ziet er goed uit! De G403 is besteld, nog even wachten en dan mag de G213 er ook komen 😀