Razer Stargazer belooft ’s werelds beste webcam voor streams te worden

Wie een beetje chique wil livestreamen, moet over een mooie webcam beschikken. Hoewel Logitech hier voornamelijk de marktleider in lijkt te zijn, probeert gaming-fabrikant Razer ook in te springen in het broadcast-spelletje. De Razer Stargazer is de eerste poging van het Amerikaanse bedrijf om de markt te veroveren, en dat doen ze dan ook met de belofte op ’s werelds meest geavanceerde webcam.


De Stargazer filmt en zendt uit in 1080p30 of 720p60, waarvan die laatste een aanzienlijk hogere framerate is dan menig concurrerend cameraatje. Tel daarbij automatische noise-cancellation in de microfoon en ingebakken ondersteuning voor Intel RealSense bij op, en je hebt inderdaad een aardig stukje technologie. Met de RealSense-technologie van Intel is de camera is geoptimaliseerd voor het (zonder greenscreen) weg kunnen filteren van de achtergrond, herkent het apparaat handgebaren en ondersteunt de Stargazer tevens 3D scanning van gezichten en objecten.

Vanaf 2 oktober is de Razer Stargazer te koop op Razers webshop en specifieke elektronicawinkels, voor de meest geavanceerde prijs van 169,99 euro.

Razer deed al eerder een poging het streamende volk te veroveren met de Razer Ripsaw, een ‘eigen’ capture card die helaas wat minder in de smaak viel tijdens onze Ripsaw review.

 1.   
  Downzilla's avatar

  Koop nooit dit soort producten van gamemerken zoals razer.

 2.   
  Tom's avatar

  De Ripsaw was echt ernstig teleurstellend, gewoon een andere (goedkopere) kaart, verpakt in een duur Razer omhulsel, zonder echte toevoeging. Beetje lage blow voor Razer, waarmee ze wel weer hun ‘dure’ imago lekker aansterken.

  Toch wel benieuwd naar de Stargazer daarentegen. Lijkt de eerste webcam te worden met een USB 3.0-aansluiting, wat langzaam maar zeker toch eens tijd begon te worden. Webcams hebben vaak toch die 100 milliseconde vertraging door zo’n 2.0-poort, zou fijn zijn als 3.0 daaroverheen walst en streams/video’s/conference daarin makkelijker kan maken.