Eve Online krijgt optie om gratis te spelen

De ruimtevaart-MMO Eve Online krijgt na 13 jaar een optie om gratis te spelen. In november komt er een nieuwe uitbreiding uit die dit mogelijk maakt.


De uitbreiding introduceert Omega Clone en Alpha Clone personages. Omega Clones zijn alleen beschikbaar voor spelers die maandelijks blijven betalen en werken hetzelfde als personages nu doen. Alpha Clones krijgen minder spelopties. Ze hebben minder keuze aan ruimteschepen, wapens en skills. Ook zullen modules gelimiteerd worden naar hun eigen factie en duurt het langer om levels omhoog te gaan. Spelers die later besluiten te betalen krijgen op alle personages een Omega status.

  1.   
    Puddingboom's avatar

    Ik blijf toch wachten op update 3.0 van Star citizen 🙄 .
    Toch vind ik het redelijk gek dat er in 2016 geen echt goede mmo achtige space game is.

  2.   
    Neolite's avatar

    Omdat de mmo markt het heel erg moeilijk heeft. De periode waar mensen wilden betalen voor een spel is echt voorbij dankzij het grote aantal free to play alternatieven. Dit maakt het een financieel te grote gok om een gigantische space mmo op te zetten.

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    “En duurt het langer om levels omhoog te gaan”

    Sinds wanneer maakt Eve Online gebruik van een level systeem? In Eve Online leer je alleen skills, die kan je leren door een skillbook te kopen. Die kunnen maximaal tot level 5 leren, maar dat blijft gewoon hetzelfde voor zowel F2P als betaalde gebruikers. De personage zelf heeft helemaal geen level.