Bezoekersaantallen Gamescom 2016 gelijk gebleven en datum volgend jaar bekend


Nog heel even en dan zit de Gamescom er echt op. Natuurlijk kun je de komende periode nog legio previews verwachten, ook van veel kleinere titels, maar de organisatie heeft inmiddels wat statistieken naar buiten gebracht. Net als vorig jaar trok het evenement 345.000 bezoekers. Iets dat wij niet hadden verwacht, want het voelde veel rustiger. Het heeft waarschijnlijk te maken met een aantal extra hallen die in gebruik zijn genomen, waardoor het bezoek beter gespreid was.

Voor het eerst waren de beveiligings-maatregels opgeschroefd. Replica-wapens waren voor het eerst niet toegestaan op het evenement en er was een uitgebreide tassencontrole bij alle bezoekers. Dit zorgde echter niet voor extra vertragingen en volgens ons had de organisatie het goed georganiseerd.

Ook is de datum voor de Gamescom van volgend jaar vastgesteld. Nog nooit was het evenement zo laat in de zomer. De pers is welkom vanaf dinsdag 22 augustus en vanaf de woensdag tot en met de zaterdag (26 augustus) daarop is iedereen welkom. Het evenement zal dus niet meer tot en met zondag duren!

Voor ons was de Gamescom een geweldige week. Waar we op E3 alle grote titels bekijken, krijgen we op Gamescom ook altijd de kans om iets kleinere games te bekijken. Ook hebben we natuurlijk de toppers weer bekeken en de komende weken zullen er nog heel veel video’s en artikelen verschijnen. Bekijk daarvoor de Gamescom 2016-pagina.

 1.   
  ScorpionNL's avatar

  Woon er zo dicht in de buurt. Volgend jaar toch maar eens plannen om heen te gaan.

 2.   
  Downzilla's avatar

  Dus welke vinden jullie leuker? e3 of gamescon?

 3.   
  FireBallz's avatar

  Ben al eens naar Firstlook geweest, dit is ook nog een optie! ๐Ÿ˜€

 4.   
  Felis_Rufus's avatar

  Ik blok maar vast wat dagen in de agenda.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben vandaag ook geweest was super leuk, nu nog steeds onderweg na huis.

  Wie weet volgend jaar weer ๐Ÿ˜€

 6.   
  Petor's avatar

  @Downzilla: E3 is als gamer interessanter qua aankondigingen. Maar Gamescom is leuker met de crew, terrasjes doen, wat meer ontspannen en lol ๐Ÿ™‚