Eerste Pokémon GO bans worden vandaag uitgedeeld

Ontwikkelaar Niantic is begonnen met het verbannen van valsspelers in Pokémon GO. Via Reddit is een brief opgedoken, waarin Niantic een gebruiker laat weten dat hij verbannen is uit het spel. In vrijwel alle gevallen zal het gaan om het bestraffen van het gebruik van third-party apps of andere software, waarmee valsspelen mogelijk wordt gemaakt.

De brief van Niantic biedt overigens ruimte om je verbanning aan te vechten. Als je het niet eens bent met het oordeel en vindt dat je onterecht bent verbannen, dan kan je beroep aantekenen. Zo zijn diverse Reddit-gebruikers bang dat ze ook ineens verbannen kunnen worden, doordat ze bijvoorbeeld kort op een Pokémon-gerelateerde website hebben ingelogd, die door Niantic als ongewenst wordt beschouwd.

Het lijkt er in elk geval op dat Niantic de daad bij het woord voegt om het gebruik van third-party apps voor Pokémon GO stevig aan te pakken.

  1.   
    iDraxo's avatar

    eindelijk het is toch helemaal niet leuk om te hacken in zoon game 😛

  2.   
    joep klinkenberg's avatar

    ik heb wel pokevision gebruikt voor pokemon die ik al in de app zach maar niet kon vinden om dat de tracking die belooft was er niet in zat shit.. 😥 😥

  3.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Ik vind het echt extreem overdreven om mensen te bannen. Ze moeten de echte hackers aanpakken. Niet onschuldige mensen die wel eens Pokevision hebben gebruikt.

  4.   
    Downzilla's avatar

    Dus, wat gaan ze doen? Je mobiele browser checken om te kijken of je een keer op een site bent geweest? Privacy? Nee? Volgens mij bedoelen ze hier andere dingen.

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Lekker voor ze, deze mensen ruïneren het spel. Weg met de noobs!

  6.   
    bramuige125's avatar

    mijn account is er nog

  7.   
    Invictus's avatar

    Ze hebben het hier over de echte cheaters. Ik speel al een tijdje met 2 accounts. Op het 2de account cheat ik. Teleporteren naar de pokemon, en lopen door de wereld met een Joystick. Ik cheat alleen om het systeem te testen.