Final Fantasy XV inderdaad uitgesteld naar november

Final Fantasy XV verschijnt inderdaad op 29 november, zo bevestigt Square Enix vandaag middels een persbericht. Gisteren gingen al meerdere geruchten dat de game uitgesteld zou worden van 30 september naar eind november en vandaag wordt dan ook niets ontkend.

Square Enix meldt dat het uitstel nodig is om een onvergetelijke Final Fantasy-ervaring te bezorgen en dat het ontwikkelteam de extra tijd kan gebruiken voor verbeteringen, het oppoetsen van de RPG en kan streven naar hoe de serie met dit deel wordt aangepakt: meer vrijheid en realisme, aldus game director Hajime Tabata. De beste man verontschuldigt zich voor het uitstel, maar het zal de game ten goede komen.

Vanaf het moment dat we aan dit project begonnen, streefden we naar een mate van vrijheid en realisme die we nooit eerder in de serie zagen. Helaas hebben we iets meer tijd nodig om dit streven te verwezenlijken en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe releasedatum ons helpt dit te bereiken. Als de regisseur en leider van dit project, wil ik mij persoonlijk verontschuldigen voor de langere wachttijd. Als team willen we met FINAL FANTASY XV het niveau van perfectie bereiken dat onze fans verdienen. We vragen je vriendelijk om je begrip hiervoor.
Final Fantasy XV verschijnt op 29 november voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    Felis_Rufus's avatar

    Ik vind het jammer, maar die paar maanden kunnen er wel bij na 10 jaar ontwikkelen.

  2.   
    Papachico's avatar

    Deze game mensen.. hoelang heb je wel niet nodig om een spel te maken.. Ze zijn nu al aan het falen, terwijl de game nog niet eens uit is. Dit gaat wat beloven hoor 😕

  3.   
    Alias's avatar

    Denken dat een game maar een ontwikkeltijd moet hebben van één of twee jaar is een falende gedachte als je mij vraagt, heb liever dat ze desnoods een jaartje langer erover doen en dat ze kwaliteit afleveren als dat ze alles haasten en dat je weer zo’n type Assassin’s Creed: Unity krijgt.

  4.   
    carrotbob's avatar

    Word dit hetzelfde als kingdom hearts 3? Lmao