GamersNET Gamescom 2016 FAQ


Om je perfect voor te bereiden op de Gamescom hebben wij ook dit jaar weer een FAQ (Frequently Asked Questions) voor je samengesteld. Lees snel verder om alles te weten te komen over deze gigantische beurs!

Wat is de Gamescom?
De Gamescom is de grootste publieke gamebeurs ter wereld. Waar de E3 vooral om de media en het bedrijfsleven draait, is de Gamescom voor alle liefhebbers toegankelijk. Vorig jaar trok de beurs 345.000 bezoekers in slechts vier dagen tijd. Dit is dus de beurs waar je als gamer zeker eens bij moet zijn!

Wanneer is dit jaar de Gamescom?
In 2016 is de Gamescom van 17 tot en met 21 augustus. Woensdag 17 augustus is een dag die exclusief voor de pers is, dus het grote publiek kan de beurs van donderdag tot en met zondag bezoeken.

Waar vindt de Gamescom 2016 plaats?
Net als vorig jaar is de Gamescom in de Koelnmesse in Keulen, Duitsland. Een enorm complex, waarbij meerdere grote hallen helemaal zijn volgebouwd met alles over games, van de grootste AAA-titels tot kleine ontwikkelaars en producenten van hardware en accessoires.


Wie zijn er op de Gamescom dit jaar aanwezig?
GamersNET is er natuurlijk! Peter, Tom, DaniΓ«l, Leon Stougie, Stijn en Leon gaan de beurs beleven, verkennen, verslaan en onveilig maken. Alle grote uitgevers maken bovendien hun opwachting.

Wat gaan wij doen?
Dat is te zien in onze Gamescom-voorbeschouwing!

Zijn er ook persconferenties?
Nee! In tegenstelling tot vorige jaren geeft geen van de grote uitgevers dit jaar een Gamescom-persconferentie. Sony, Microsoft, Nintendo, Ubisoft, EA en Bethesda zijn allemaal aanwezig op de beursvloer, maar ze geven geen speciale presentatie. Desalniettemin kunnen we de nodige nieuwe onthullingen verwachten!

Welke games kunnen we verwachten tijdens de Gamescom 2016?
Makkelijk gezegd: alle aankomende titels van vrijwel alle grote uitgevers. Dat zijn dus onder andere Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, Dead Rising 4, Deus Ex: Mankind Divided, Dishonored 2, Gears of War 4, Final Fanasy XV, Mafia III, South Park: The Fractured But Whole en Watch_Dogs 2.


Wat gaat GamersNET tijdens de Gamescom doen?
Heel veel! We zijn dit jaar met zes fanatieke crewleden aanwezig en gaan volop (video)previews maken van alle grote games. Natuurlijk schieten we ook iedere dag een vlog, zodat je constant op de hoogte blijft van onze avonturen.

Uiteraard kan je ook zelf weer actief worden door te tweeten met hashtag de #GNGC. Via deze weg kun je ook je vragen voor ons en game-ontwikkelaars delen!

Kan ik ook naar de Gamescom?
Jazeker! Het is immers een publiekelijk toegankelijke beurs. Keulen is niet ver over de Duitse grens en zodoende voor de meeste Nederlanders en Belgen goed te bereiken. Donderdag en vrijdag is de beurs open vanaf 10 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Op zaterdag en zondag kan je al vanaf 9 uur ’s ochtends terecht, al sluit de beurs op zondag wel iets eerder (18:00 uur).

Ga je niet naar Gamescom?
Dat geeft niks, want jij kunt ons op pad sturen met vragen over je favoriete games. Deze zullen wij vervolgens stellen aan de ontwikkelaars! Stuur je vraag naar [email protected] of Tweet hem via #GNGC. Wij maken aan het eind van de week een video-item waarin we alle vragen beantwoorden!

Het moge duidelijk zijn: GamersNET is de komende week the place to be. Bezoek onze website dus regelmatig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen! Mocht je ook naar de beurs gaan, laat het ons dan zeker weten. Wie weet komen we elkaar tegen op de beursvloer!

 1.   
  Mark89NL's avatar

  Have fun en niet te veel drinken ik zit te denken om volgend jaar voor het eerst te gaan

 2.   
  Kardinalus's avatar

  Een van de titeltjes is “wat kunnen we verwachten van gamescon 2014”. Verder ben ik erg benieuwd naar diverse games :)!

 3.   
  wimkaay's avatar

  Ik zou heel graag willen, maar met alle dreigingen sla ik dit jaar helaas over.
  Vanochtend weer een incident met hakbijlen in Keulen πŸ™

 4.   
  gamerfriend01's avatar

  Veel plezier jongens πŸ™‚

 5.   
  Leukste's avatar

  Veel plezier! En geef ons ook wat om te genieten! πŸ™‚

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  wimkaay schreef, "Ik zou heel graag willen, maar met alle dreigingen sla ik dit jaar helaas over.
  Vanochtend weer een incident met hakbijlen in Keulen πŸ™ "

  Als je zo denkt kan je nergens meer heen, dan kan je elk leuk event wel aflassen en thuis op de bank blijven hele jaar.

 7.   
  Zeeha's avatar

  Leuk overzichtje πŸ™‚